de wereld en jij





Juist als een stuk weten, wijsheid vrijkomt willen we dit zo graag delen in eerste instantie. Dit wordt wel eens overstralen genoemd. Maar daarmee creeër je meer verwarring, veroorzaak je meer pijn, dan dat je iemand er wezenlijk mee kan helpen.
Het gaat om Zijn wat je zegt, dat het een is. Dan hoef je slechts te zijn die je bent. Overal ben je dan een Licht, in alles wat je doet. Je straalt iets uit, wat je in jezelf verwezenlijkt hebt.
Alle dwangmatigheid alle eigenwilligheid om iets te zeggen of te doen moet verdwijnen. Pas dan kan het Leven kan het Licht zich door jou heen kenbaar maken. Dan Weet je wat je moet doen, hoef je niet na te denken over wat je moet zeggen. De woorden zullen zo naar buiten stromen, worden opgeroepen door de situatie. Dan zal het in harmonie zijn met dat moment, wat dat moment vraagt.

Het allerbelangrijkste wat je voor ogen moet houden is dat alles wat in de wereld gebeurd betekenis heeft, een spiegel is van de binnenwereld van mensen. Dat we uiteindelijk met zijn allen deze wereld maken. Dat we gevangen zitten in de dualiteit daarvan, en hier nooit uit vrij zullen komen als niet dat Andere wakker gemaakt wordt.
De ware verandering binnenin begint. Als daar wezenlijk dit veranderingsproces in gang gezet wordt dan heb je de Oplossing voor alle wereldproblemen wakker gemaakt. Door bevrijding van jezelf kun je de wereld de mens om je heen bevrijden. Gewoon door wat je bent.
Dus zolang je jezelf verliest in het proberen de wereld te bevrijden waarbij je aan jezelf voorbij gaat, zul je nooit wezenlijk een verandering teweeg kunnen brengen.


Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS