het zwaartepunt




Waar ligt het zwaartepunt van je leven?
Dat kan een innerlijk onderzoek betekenen. Voor wie wil.
Een heel diep in jezelf afdalen, en een voelen/proeven waar ligt nu werkelijk het zwaartepunt van je leven. Wat is de essentie van wat je drijft?, Wat weegt het allerzwaarste voor jou, wat drijft je, zet je aan tot handeling? Wat is de kern van alles?
Vanuit die kern krijgt je leven dan vorm, roep je, je ervaringen op. De mensen die op je pad komen, de situaties waar je in terecht komt, alles wat je leven omvat.
Dat is wat t is, maar dan is de vraag wil je dat dit zo blijft?
Heb je hierin de ware vrede en vervulling gevonden? Of slaat t leven je hier steeds weer uit weg door dat zwaartepunt waar je leven om draait.
Als t leven je keer op keer geslagen heeft je tot een uiterste wanhoop gebracht heeft kan er een Ommekeer komen.

Dit kun je natuurlijk niet doen.
Het kan wakker worden van binnenuit, als je eigenlijk gewoon genoeg hebt van alles wat je doet. Waar je leven om draait, waar je, je zwaartepunt in gevonden hebt. Dat dit je radeloos, wanhopig heeft gemaakt en je uitreikt naar de oplossing, naar bevrijding. Naar die ware vrede en vervulling in jezelf.
Dan kan die Ommekeer plaatsvinden in die overgave. Dan kan de Gnosiskracht contact met je maken, verbinding met je maken, je raken. Dan kan hierin het zwaartepunt van je leven komen te liggen. Dan is alles anders, dan wordt de rest bijzaak. Alles wat je doet, alles wat belangrijk lijkt, het vervluchtigt tot niets. Dan vindt je de ware vrede in jezelf en van daaruit kan dan de ware Beweging plaatsvinden en alles bevruchten en vervullen om je heen. Dan wordt je niet onverschillig, dan komt juist de ware Liefde en medeleven vrij tov het leven. Alles wat het leven omvat, maar zonder hechting, zonder verkramping. Je geeft om het leven en je hoeft daarvoor niets meer terug te ontvangen. Je hebt alles gevonden, ontvangen in de Gnosis.


Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS