de Heilige Geest



Wie of wat is dat toch de Geest de Heilige Geest. Die innerlijke begeleiding, dat Geweten dat spreekt. We praten er zo makkelijk over, maar wat is Het nou?
Hoe ik t dan beleef is Het toch vooral echt een Bewuste entiteit. Wat we werkelijk Zijn, altijd Zijn, er altijd voor ons is, en dat alles overziet wat is. Ieder heeft daarin weer een unieke begeleiding, omdat we in Essentie ook uniek Zijn en blijven.
Ben r gewoon eventjes over aan t borrelen.

Er is dus ons Essentiele Zijn, Bewustzijn, dat er altijd voor ons is, het beste met ons wil. Het geeft ons heel veel ruimte in onze ont-dekkingen, omdat het er om gaat, dat we het zelf ont-dekken, dan is t weer een. Niet als er aannames zijn, jasjes aangetrokken worden.
Is onze Essentie een engel? Iedereen heeft een beschermengel wordt er gezegd. Is er daarin misschien overleg tussen andere beschermengelen om iets te laten gebeuren, ingevingen die gedaan worden, dat ze met elkaar in contact staan? Dat zo de toevallen komen, de synchroniciteit, of is dit alleen abstracte energie van aantrekken en afstoten.
Waarom lijkt daarin toch vaak dat voor alles een juiste tijd is? Hoe wordt die samenloop van omstandigheden veroorzaakt?

Dan zijn er ook nog twee plannen, het hogere zelf plan en werkelijk het Plan van je Essentie. Twee bewustzijnen die je uiteindelijk ook zelf bent, met ieder een verschillend plan. Niet makkelijk daarin onderscheid te vinden. Twee grote Krachten die alles overzien, eventueel in kunnen grijpen en jou van binnenuit beïnvloeden, je persoonlijkheid, je ego.
Zoveel mooie dingen komen tot stand in de wereld door beïnvloeding van het hogere zelf. Maar bijna nooit is hier sprake van innerlijke bevrijding, bewustwording. Het echt vrijmaken van je Essentie, het werkelijk tot de Kern gaan van je wezen.
Waarin kun je het onderscheid vinden welke kracht in je spreekt. Is het de heilige, heiligende heelmakende Geest of is t toch die andere geest, die vaak heel veel in de wereld wil betekenen, niet wil verstillen, niet leeg wil worden, niet wil verdwijnen.


Vanuit die innerlijke leiding kunnen grootse projecten tot stand komen. Maar vaak begint t pas als die persoon niet meer kan doen, de confrontatie met wie ze werkelijk zijn, en de grond van hun handelingen. Dan komt er ineens een boel emotie vrij, verzet, boosheid, onmacht. Pas dan kan er ontvankelijkheid komen, werkelijk ontvankelijkheid komen voor de Heilige Geest, de Heiligende Geest, voor wie t niet zozeer te doen is om heel veel op aarde te bewerkstelligen maar uiteindelijk om zelf op aarde te komen, dwars door alles heen. Van daaruit kan in een waar vrij handelen nog heel veel moois tot stand komen op aarde.
Maar de Heilige Geest, de Heiligende Geest is een heel stille Kracht, geen dwingende kracht, daaraan kun je het al her-kennen. Die Kracht gaat t erom dat je weer heel wordt, zodat je waarlijk alles heel kunt maken om je heen.
De Heilige Geest heeft t motto verzonnen, verbeter de wereld begin bij jezelf. Vrede begint binnenin etc. Pas als jij werkelijk vrij bent van het verleden, kun je de wereld bevrijden. Dit wil niet zeggen dat je dan niet gedurende dit pad, al heb je het nog niet bereikt van grote betekenis mag zijn voor je medemens. In dat wat je bent, in wat je uitstraalt, hoe je met dingen omgaat. Want uiteindelijk zijn we altijd spiegels voor anderen. Maar t gaat er wel om, dan Verbinding te houden met die stille Kracht. Dat het Geweten kan spreken, het Licht mag schijnen op al jouw innerlijke duisternis. Dat alles in het Licht mag komen. Dat alles uiteindelijk in het Licht mag oplossen.

Die andere grote kracht wil dat dus niet. Die wil je daar vanaf houden, die wil vooral dat je de wereld red en niet jezelf.
Zo belangrijk daarin onderscheiding te vinden.
Je zou kunnen zeggen, het hogere zelf is met alles te vroeg. Het zet aan tot helpen, tot dingen doen, terwijl jij, terwijl de tijd nog helemaal niet rijp is. Onder leiding van het hogere zelf, blijf je heel erg vol van jezelf, en kunt niet of nauwelijks de stem van de Heilige van de heiligende heelmakende Geest horen.
Het is zo groots het Plan hier op aarde, wat in potentie mogelijk is. Maar zo zoveel gaat er vooraf eer dat we werkelijk aan de hand gaan ons over gegeven hebben aan die allergrootste Kracht die waarlijk Liefde genoemd mag worden. Wat we uiteindelijk in Essentie zijn, Liefde.


Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS