open blijven



Er is natuurlijk een groot verschil tussen weten en Weten.
Wat je Weet dat ben je, kun je natuurlijk ook niet ontkennen. Dat leef je, dat adem je in en uit, dat is je hele wezen.
Maar dan nog kun je elk nieuw moment als nieuw indrinken, alsof je als t ware nog niets weet. Dat je echt puur de ander toelaat, binnenlaat, tot je laat spreken, of het andere, iets wat je leest.
En dan kan er van daaruit, vanuit je Bewustzijn een beweging komen, heel natuurlijk in wat je Bent, van waaruit je leeft. Of je bent geraakt, er komt beweging, nieuw inzicht, eventueel confrontatie. Dat alles anders is geworden dan hoe je eerst het leven zag en beleefde.
Dat kan alleen maar gebeuren als je de ander als je het leven echt toelaat, echt tot je laat spreken, tot in je diepste wezen. Dat je, je hart voor alles en iedereen open houdt.

Zo belangrijk dat je trouw blijft aan je eigen waarheid, je eigen beleven. Maar dus niet gesloten hierin, open voor al die andere waarheden al dat andere beleven om je heen. Niet je voegen naar n andere waarheid, het als t ware als zijn jasje aantrekken zonder dat er echt jouw leven, jouw beleven in zit, wie jij bent. Dat gaat wringen, of nog erger dan ga je 'dood' gaat het ware leven, de ware belevendiging in je dood. Wordt je geleefd door n bepaald systeem, een bepaalde discipline, geloof, religie, noem maar op, maar jij leeft niet meer. Jouw innerlijke beweging is gesmoord jouw weten jouw zijn, jouw eigenheid jouw waarheid.

Als we trouw blijven aan onze eigen waarheid, dat levend houden, en durven waar nodig steeds weer los te laten, achter te laten, dan Weet ik zeker dat we allemaal eens samenkomen in de Waarheid.


Kagib

Reacties

Walter zei…
Bewegend blijven in je eigen waarheid, dat is belangrijk.Om elkaar daar ooit te ontmoeten, zoals reeds vaak gebeurt.Als het al bewezen zou moeten worden, dan bewijst het belang van beweging zichzelf al.
Hihihi, soms begrijp ik ineens zelf niet meer wat ik schrijf!
:-))))
Maar jou stukje komt bij me binnen hoor.
Lachen is goed voor de mens..
Vrolijke groet!
Kagib zei…
Ja heerlijk stromen lieve Walter in dat wat is. En al krijgt de Waarheid steeds meer n fundament in je Zijn dat t in je wortelt en dan schijnbaar uitgestroomd is is die Waarheid toch volledig open voor alles dat is, en zo kan tussendoor waar nodig toch nog verruiming verdieping plaatsvinden. :))
Hihihi dat lees ik n beetje in jouw reactie.

lieve zonnetjesgroet Karel

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN