drugs afsluiting

Hoe dan toch aan die toestand een einde te maken?
Door onze angst onder ogen te zien. We moeten begrijpen waarom we niet zonder de goedkeuring van anderen kunnen leven. Hoe kun je van de mensen leren houden? Sterf, en laat hen los. Sterf, en laat je behoefte aan andere mensen los! Zie in wat die drug met jou doet.
Wees geduldig met jezelf, net zo geduldig als je zou zijn met iemand die verslaafd is. Zorg dat je goed eet en realiseer je wat die drug in feite is: een kunstmatig pepmiddel. Wil je echt graag zonder?

In eerste instantie zul je jezelf volslagen alleen voelen, maar in eenzaamheid wordt liefde geboren. Het land van de liefde bereik je via het land van de dood. Je realiseert je dat je hart je heeft geleid naar een uitgestrekte woestijn. Omdat je nog niet geleerd hebt om van mensen te houden zonder van hen afhankelijk te zijn, zul je je eerst heel eenzaam voelen. Maar aan het eind van het proces zul je in staat zijn je medemensen onbevooroordeeld te zien. En dan merk je dat de woestijn opeens veranderd is in een zee van liefde. Er zal muziek klinken in je hart en het lijkt alsof het voor altijd voorjaar is geworden.

Anthony de Mello

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN