de ware levenshouding

Het doel van de ware levenshouding is, ons zelf te reinigen en te louteren van alles wat de eenwording met de Eeuwige in de weg staat. Tot nu toe hebben wij verkeerd gedacht en de wereld zo gezien als onze onverlichte zinnen ons die toonden. Van nu af aan willen wij onze zinnen openen, opdat wij het geestelijke van de wereld en de goddelijkheid van het leven gewaarworden en het oneindige in het eindige herkennen.
Zijn wij tot nu toe ooit werkelijk gelukkig geweest? Was ieder geluk dat ons doorstroomde niet vergankelijk - een voorbijgaande roes? Welnu, op de weg tot het kosmische bewustzijn zullen wij groeien naar een onvergelijkelijk hogere levensvorm en gelukservaringen beleven die blijvend zijn. Midden in het leven van alledag wordt dit geluk ons deel.

Wij moeten onze blik bewust op het hier richten, want ook ons, want ook ons hoogste doel, de eenwording met het Al, ligt hier, en kan door iedereen hier en nu worden bereikt. De juiste levenshouding is niet een gericht zijn op 'gene zijde' maar is een innerlijke gerichtheid van ons denken en doen.
Alleen indien het nieuwe leven midden in het alledaagse bestaan begint, blijft het ons na de dood behouden. Het eeuwige wil niet gedroomd worden, of als een ongewisse toekomst begeerd, maar wil nu herkend, begrepen en verwerkelijkt worden!

E: "Midden in de dingen moet de mens God grijpen en zijn hart eraan wennen Hem te allen tijde als een tegenwoordige te bezitten in zijn gemoed, in zijn denken en in zijn willen. Sla acht erop hoe gij u op uw God bezint, wanneer gij in uw binnenkamer zijt. Houd diezelfde gemoedstoestand vast en draag haar met u mee in het gewoel van alledag, en behoed haar ook tijdens de arbeid. Indien gij aldus voor een altijd gelijke God-gerichte levenshouding zorgt, zal niemand die altijddurende tegenwoordigheid Gods bij u kunnen onderbreken!"


K.O. Schmidt

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN