gelijkmoedigheid

Zie toe dat ge onafhankelijk wordt en de uiterlijke met de innerlijke overstemt.
Volhard, en verslap niet, tot gij in de tijd het tegenwoordige nu der eeuwigheid hebt veroverd.
Blijf in uzelf. Een aanleiding tot andere dingen doet zich gaarne voor als noodzaak en is toch slechts voorwendsel. Zalig de mens die in menigvuldigheid staat en toch zichzelf gelijk blijft.


Wie ten allen tijde in zichzelf gekeerd is, vergaart een zeer rijke schat. En wie zijn innerlijke rijkdom verkregen heeft, verricht alle uiterlijke taken des te volkomener.
Hoe gelijkmoediger en evenwichtiger iemand wordt, des te minder wordt hij bedroefd door de voorbijgaande en verdwijnende dingen. Bedenk altijd dat God u niet van lust beroven wil, maar u de lust naar het Al-zijn wil doen smaken. In waarheid is niets vol lust, dan wat met de innerlijkste grond van de Al-natuur overeenstemt. En wanneer zou mijn lust ooit groter kunnen zijn, dan wanneer ik mijzelf herken als het ene dat ik moet zijn, en als het Al dat ik moet zijn!"


SEUSE

Hier weer hetzelfde. Het totale leven draait er om, uiteindelijk weer te resoneren met het Goddelijke, in alles wat je bent en doet en zegt. Dat dit alles een uitdrukking vh Goddelijke is geworden. Daarin is t vervuld, daar kan niks iets aan toevoegen, daaruit bestaat het ware geluk. Hierin kun je de ware onaantastbare gelijkmoedigheid vinden. En die gelijkmoedigheid is verbonden met zacht-moedigheid. Dat is de ware moed. De Kracht van het Hart.

lieve warme groet Kagib 6.gif

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN