in God geborgen

De overgave wordt ons vergemakkelijkt door erkenning, voortkomende uit de verzonkenheid of contemplatie dat God, de Geest van het Al, die achter al het geopenbaarde is, de kracht die al het vergaan omzet in een nieuw worden, het Zijnde, dat werkt in al hetgeen geschiedt, ook onze geest, onze kracht, ons zijn en leven is.
Na iedere contemplatie wordt ons gevoel van ingebed zijn in Gods liefde, ons geborgen-zijn in Gods goedheid, sterker. En steeds gewilliger laten wij ons in de armen van de Godheid zinken en ons omvangen houden door de zekerheid van het in God geborgen te zijn.


Zo is de verzonkenheid een stilhouden van het gemoed, een van kracht vervuld rusten in het Koninkrijk Gods, een aanpassen van onze hartslag aan het ritme van de hartenklop van de Godheid. In deze onuitsprekelijke gelukzaligheid van het geborgen zijn in het Al, in dit bewustzijn gedragen te worden door een oneindige macht en werkelijkheid, verkrijgen wij tegelijkertijd de zekerheid van ons innerlijk éénzijn.
Alleen al deze zekerheid komt ons voor als de heerlijkste vervulling en de met niets te vergelijken vrucht van onze veranderingen tot dusver. En toch is het slechts een voorsmaak van datgene wat ons verder op onze weg te wachten staat.


K.O. Schmidt

Als de Verbinding gemaakt is, gaat het er dus om die Verbinding te behouden.
Dus je niet te verliezen in het leven, in alles wat op je af komt.
Dat je geleefd wordt door het leven.
Maar dat in alles de Verbinding blijft. Dan ben je wakker. Dan Weet je het is goed. Wat ook is, het is goed nu. Je bent in harmonie met je Zelf.

lieve warme groet Kagib 6.gif

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN