Gods werk

Zolang wij ons werk doen omwille van God of onze eeuwige zaligheid, met andere woorden om iets wat buiten ons is, zijn wij niet op de goede weg, al is het ook vergeeflijk. Hetzelfde kan men zeggen van wie meent dat hij meer van God verkrijgt in vroom gebed, innige overweging of andere geestelijke oefeningen dan bij het haardvuur of in de stal. Het is alsof men God Zelf vastgreep, Hem een doek over zijn hoofd deed en ergens onder een bank stopte.
Want wie God zoekt op een bepaalde wijze, kiest voor die wijze, maar hij verzaakt God die daarin schuilgaat. Wie daarentegen God op geen enkele wijze zoekt, neemt Hem zoals Hij in Zichzelf is. Een dergelijk mens leeft met de Zoon en is het leven zelf. Zou men duizend jaar lang het leven vragen: 'Waarom leef je?', het antwoord zou geen ander zijn dan: 'Ik leef om te leven'. Dit komt, omdat het leven leeft uit zijn eigen grond en uit zichzelf opwelt. En stelt men de vraag aan iemand die waarlijk uit zijn innerlijk werkt: 'Waarom verricht je je werk?', hij zal alleen maar antwoorden: 'Ik werk om te werken'.


Meester Eckhart


Wat hij hiermee wil zeggen is, om voeling te krijgen met wat God wat het Goddelijke Wil. Niet wat jij wil. Dat je daar naar gaat luisteren, in je hart wat de Wil Wil. Wat binnenin 'spreekt' zich uitspreekt over wat is. Niks anders ervan maken.
Dan zal r eerst een proces van reiniging zijn, in die Verbinding, ruimte maken voor God voor het Goddelijke, onder leiding van het Goddelijke tot je weer één bent met het Goddelijke. Beter gezegd dan kan het Goddelijke zich weer door jou heen openbaren.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN