klein groot

Het leven bestaat uit kleine dingen. Ze worden groot als je liefdevol bent. Dan wordt alles groots. Ben je niet liefdevol, dan zegt je ego: 'Dit is jou onwaardig. Schoonmaken? Dat is niets voor jou. Doe iets groots - word een Jeanne d' Arc!' Allemaal nonsens. Alle Jeanne d'Arcs zijn nonsens.
Schoonmaken is heerlijk. Maak er geen egotrip van. wees onmiddelijk op je qui vive zodra het ego de kop opsteekt en je iets belangrijkers wil laten doen. Laat het ego voor wat het is en gaandeweg zul je ontdekken dat het onbeduidende heilig is. Niets is profaan; alles is heilig en gewijd. Je leven is niet religieus als je niet in alles het heilige kunt zien.

Een heilig mens is niet wat je voor een heilige aanziet. Een heilige is misschien gewoon aan het egotrippen, maar jij ziet hem voor een heilige aan omdat je denkt dat hij grote daden verricht.
Een heilig mens is een gewoon mens die van het gewone leven houdt. Houthakken, water putten, koken - wat hij ook aanraakt wordt heilig. Het is niet zo dat hij grootse dingen verricht maar dat hij alles wat hij doet op grootse wijze doet.
Het grootse zit hem niet in wat je doet. Het grootse zit hem in het bewustzijn waarmee je iets doet. Probeer het maar eens. Raak heel liefdevol een kiezelsteen aan en hij verandert in een diamant. Glimlach en plotseling ben je een koning of koningin. Lach, wees vreugdevol... Elk moment in je leven zou door je meditatieve liefde getransformeerd moeten worden.


Osho


Het komt eropneer, het begint in het klein, het begint met jouzelf. Verbeter de wereld, begin bij jezelf is een heel wijze uitspraak. Hoe kun je ooit groots worden in daden als je niet leeft wat je zegt, wat je wil?
Als je Verbinding gemaakt hebt, de Verbinding vrijgemaakt hebt, binnenin, dat het in alles wat jij bent kan doorstralen, dan wordt alles groots, dan wordt alles uitdrukking van wat heilig is, wat heel is. Daar komt het op neer, heilig worden, betekent heel gemaakt worden, weer heel worden.
En dan maakt het niet meer uit, wat je doet, enige wat dan nog belangrijk is dat je uitdrukking blijft van die Verbinding al spreek je duizenden toe, ben je president, of dat je een schoonmaker bent, door niemand opgemerkt. Dat maakt dan voor jou niet meer uit, je speelt dan gewoon je rol uit.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS