onderzoek

Onderzoek is riskant. Het betekent het onbekende binnengaan.
Je weet niet wat er gaat gebeuren. Je laat alles achter je waarmee je vertrouwd bent, waarbij je je comfortabel voelt, en je gaat het onbekende binnen, zelfs niet volkomen zeker of er iets aan de andere kant is, zelfs niet óf er een andere kant is.

Daarom klampen mensen zich vast aan theïsme, of zij die wat steviger staan, intellectueel zijn, de intelligentsia - zij klampen zich vast aan atheïsme.
Maar in beide gevallen is het vluchten voor twijfel. En vluchten voor twijfel is vluchten voor onderzoek.
Want wat is twijfel? Het is alleen maar een vraagteken. Het is niet je vijand. Het is gewoon een vraagteken binnenin je dat je voorbereid om te gaan onderzoeken.
Twijfel is je vriend.

Osho

Het leven zou zoveel nieuwe dynamiek kunnen geven, als je het zo mag beleven. Het leven als een onderzoek, een onderzoeken, een doorvoelen. Zoveel te ont-dekken, vrij te maken. Zoveel dat zichtbaar wil worden. Niets als slecht ervaren maar als kans teken, aanreiking, prikkel, voor onderzoek. Om zichtbaar te maken wat eronder zit.
Zoveel ruimte dat dan vrijkomt, in jezelf, en om je heen. Verkramping verdwijnt. Alles bij het oude willen laten verdwijnt. Open voor het nieuwe, de intentie tot verruimen, verdiepen. Dat er meer is. Dat het groter is. Dat het dieper is. Dat het omvattender is. Dat het rijker is, innerlijk rijker. Altijd meer.
Het onderzoek kan doorgaan zolang de openheid blijft.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN