oprecht

Leven is rechtop groeien zonder op je tenen te gaan staan. Leven is een ander overeind helpen zonder een weldoener te zijn.

Manu Verhulst

Een mooie gegronde spreuk.
Ja, staat veel, rechtop groeien, oprecht, eerlijk voor jezelf, naar jezelf, en zo naar de ander. Zo ook ruimte voor jou, dat jij er mag zijn, geen verkramping, geen forceren, een geforceerd jezelf profileren. Je hoeft niet op je tenen te gaan staan om erbij te horen, en ook niet op iemand anders tenen te gaan staan. Dingen hebben ook vaak een verband met elkaar. Innerlijke verkramping straalt weer uit naar buiten. Daar zicht op krijgen, zo binnen zo buiten.

Tweede stuk ook mooi. Ja, er kan zo'n natuurlijkheid in zijn iemand anders te helpen, maar ook hier zit heel vaak lading op. Er zit iets aan vast, er zit iets onder, er zit iets op. Vaker onbewust waardoor het niet zo snel zichtbaar wordt. Bijvoorbeeld een afhankelijkheid van helpen, niet jezelf kunnen helpen, ontvangen, alleen de ander. Of een andere laag, kijk eens wat ik doe voor die ander, ben ik niet goed, ben ik nu niet goed? Mag ik er nu zijn?
Eigenlijk kun je pas iemand anders overeind helpen in alle natuurlijkheid een ander helpen, ondersteunen, er voor de ander zijn, als er niets meer op zit. Als je waarlijk geeft om jezelf om de ander. Ruimte neemt voor jezelf waar nodig wanneer nodig, en ruimte voor die ander.
Dan is er een zuivere afstemming op wat werkelijk Wil, wat de ander en jij echt nodig hebt. Alles met elkaar verbonden.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN