nee en ja

Nee zeggen vanuit je diepste overtuiging is beter dan ja zeggen om te behagen, of erger nog, om moeilijkheden te vermijden.

Gandhi

Ja, heb dit al vaker uit gewerkt. T gaat om van waaruit je nee en ja zegt. Je kunt een volledig ja zeggen tegen een nee. De kern is dat t nee en ja niet gespleten is. Als t gespleten is zal de uitwerking, de uitstraling ook gespleten zijn, uitwerken in alles. Dan verlies je de Verbinding met jezelf steeds meer. Dan verloochen je wie je Bent, wat voelt als goed. Of gewoon een trouw zijn aan wat is, wat nu ook is. Dat hoeft dan nog niet eens de Verbinding te zijn maar je bent wel eerlijk en puur en blijft contact houden met jezelf.

Dan hou je contact met je hart, wat in je hart is, daar komt het op neer.
En dat hart, wat in dat hart is wil gezuiverd worden wil gezien worden gevoeld worden.
Dus daar gaat het om, bewust, alert, blijven, van waaruit zeg je nee, en dan weer ja. En als je moeilijkheden wil vermijden of wil behagen, onderzoek het in jezelf, waar komt dit vandaan? Is t nog nodig in dit nu, kun je niet een nieuwe stap maken? Er zijn vaak heel veel patronen die ontstaan zijn, en zich voortzetten en voortzetten en voortzetten, totdat.... Je echt ja zegt tegen jezelf.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS