Nu

Wat er ook gebeurd, dit is het heden, maak hier je thuis.

Zen-spreuk

Dat voelen, hier en nu je thuis maken, en elk volgend nu.
Gaat niet heel veel tijd en verwarring en emotie verloren aan weerstand, willen dat het anders was, willen dat het anders zou zijn. Iets willen versnellen, of juist dat het nooit zal komen. Boos en verdrietig over wat was, wat iemand gedaan heeft en dat zal nooit meer veranderen, ik vergeef je dit nooit meer. Hierin alles vast gezet. En dit bepaald dan zozeer je leven in dat nu, speelt in alles door, in iedereen die je ont-moet, alle situaties waar je in komt.

Probeer daar eens alert op te zijn. Alert op alles wat jou uit dat nu haalt, en wat vaak zo zinloos is, zoveel verwarring en strijd veroorzaakt. Zoveel oordeel en weerstand.
Geef elkaar de kans om elkaar elk moment weer als nieuw te ontmoeten, echt te ont-moeten, wat ook was. Blijven luisteren, open blijven voor elkaar. Geef het leven de kans om elk moment als nieuw te ontmoeten, hoe t was hoeft niet meer zo te zijn. In het nu liggen alle mogelijkheden verborgen, alles wat je nodig hebt, als je daar volledig, open, eerlijk, daarin aanwezig kunt zijn.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN