kneedbaar zijn

Laat je karakter kneedbaar zijn als was, maar niet week als boter.

auteur onbekend

Die is ook wel mooi. Het gaat er niet om jezelf steeds weer te voegen naar de ander, met alle winden mee te waaien, geen eigen centrum te hebben eigenlijk. Dat je steeds weer van mening verandert omdat iemand anders zegt dat het anders is. Dat je niet trouw blijft aan jezelf, wat voor jou goed voelt goed is. Eigenlijk niet eens voelt voeling hebt met wat voor jou goed voelt goed is. Dat je steeds alles braaf doet wat de ander wil. Dat je eigenlijk geleefd wordt door die ander. Dat is week zijn als boter.

Maar het is wel heel belangrijk om open te zijn voor nieuwe prikkels, voor de ander. Dat de ander binnen kan komen. Dat informatie echt binnen kan komen. Dat je de ander echt tot je laat spreken, je durft te laten raken. En dit dan toetst aan hoe het voor jou is voor jou voelt. Hier ook heel eerlijk naar kijken welke beweging dit eventueel brengt, wat het in jou opwekt, wakker maakt.
Komt eropneer zo belangrijk dat er beweging, stroming blijft. Dat er ruimte blijft voor verandering, verruiming, verdieping. Dit in een voeling hebben, voeling krijgen met iets wat niet relatief is wat echt Weet wie je bent wat is.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN