stadia



We hebben allemaal een aspect in ons dat verbinding heeft met het geheel, met het Al. Ieder heeft daarin een geheel uniek stukje bij te dragen, in te ont-wikkelen, af-wikkelen, zich laten ont-vouwen. Een aspect in onszelf het Bewustzijn dat Weet. Dat spreekt in het hart, het tijdloze Weten.

Je kunt daar weer afstemming mee vinden, weer mee gaan resoneren, als je jezelf hiervoor opent. Dan kan dit je van binnenuit gaan leiden, een innerlijk richtsnoer worden dat steeds voortgaat in ontvouwing en verandering. Steeds weer loslaten en achterlaten, steeds meer zien doorzien, steeds meer ruimte voor dat Weten voor wat je in Essentie Bent voor de Liefde, dat zich zo helderder en helderder door jou heen kan openbaren.
In eerste instantie is er veel confrontatie hierin, als er nog veel gezien wil worden, veel zichtbaar wil worden, in het Licht wil komen.
Maar naarmate deze fase voorbij is gaat t proces nog steeds door en door en door zolang de Verbinding blijft. Dan wordt t n waarlijk meebewegen, meestromen, dan ben je in harmonie met de Stroom.
Toch blijven er gevaren van stilstand want bv innerlijke vrede gevonden hebben is slechts een fundament, het fundament voor verdere ontvouwing. Het gaat voorbij de zintuigen, dus ja t gaat heel ver.
Dus steeds blijven er uitdagingen en prikkelingen, steeds het gevaar dat je op de brug gaat zitten, van nu is t klaar. Maar t is nooit klaar. Als t klaar is dan ben je in alles weer een met God, heb je de scheppende gaven teruggekregen, Weet je alles noem maar op. Dit zonder oefening, als de tijd rijp is als je door vele andere poorten gegaan bent.

Dat is ook t mooie, dat t veilig is, en t verschil met technieken. Het ene is voorwaarde voor het andere. Als je aan de voorwaarden voldoet in innerlijke rijping pas dan kan je door de deur naar een nieuwe fase een nieuwe dimensie, daarvoor blijft die hermetisch gesloten. Bij technieken is t gevaar dat als t ware de deur opengebroken wordt terwijl je ego het nog helemaal niet kan dragen, beter gezegd terwijl het ego er nog is.
Het Goddelijke Plan zit zo mooi in elkaar.



Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/VMM7jxt3xZ

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS