levende Stilte



Levende stilte is een stilte die zinderend van leven is en vol mogelijkheden, onuitputtelijk van uitdrukking. Maar de basis blijft die stilte. Dan ben je leeg geworden van je ikje en kan je Wezen  in wat maar nodig is zich door jou heen uitdrukken/openbaren.
Van hieruit leven is een heel onbevangen staat, je ziet gewoon, alles is een. Je bent niet bezig met nou kijk ik nou luister ik, nee je Wezen ervaart door jou heen in alles, in alles wat op je afkomt. Alles gebeurt spontaan, niet als een automatisme, echt spontaan een direkte uitdrukking van je Essentie. Het is weer als een Kind worden.
Het komt eropneer, het Eeuwige de Eeuwige Stilte vervuld wat tijdelijk is, alles is een geworden. Dan leef je in het Eeuwige moment. In het moment wordt opgeroepen wat nodig is, wat het moment vraagt. Je stroomt dan mee met de Eeuwigheid en de Eeuwigheid drukt zich dan uit in de tijd in alles. In alles wat je doet en zegt. In alles wat je Bent.

Het is een heel onbevangen staat die ontstaat, opstaat, van binnenuit. Je bent in het geheel niet meer bezig met wauw wat goed van mij, kijk mij eens. Je wordt niet meer heen en weer geworpen tussen eventuele extase of dat je weer neergeslagen wordt. Het is een gelijkmoedigheid, een zachtmoedigheid, een gewoon Zijn zonder ophef. Dan leef je in de Eeuwigheid is de dood verdwenen, is alles één.
Wat eraan voorafgaat is een jezelf doorzien. Niet met je ikje, maar het ikje wordt doorzien door dat wat het ikje draagt wat het ego draagt. In dit Zien lost het ego op in het Bewustzijn in je Essentie. Dan ont-dek je het was niks, alles illusie, maar zolang je t ontkent niet ziet zal de illusie in je doorwerken.
Uiteindelijk kun je gewoon leven met alles erop en eraan maar je zit er niet meer aan vast. Je bent er om te geven om te delen, uit te stralen. Binnenin is dan alles gevonden. Je bent dan een instrument een uitdrukking geworden van dat wat je draagt. Je bent dan een uitdrukking van de levende Stilte.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/xWv5HzzhGQ

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS