technische ontwikkeling



Juist door de technische vooruitgang, dat we niet meer van s morgens vroeg tot s avonds laat hoeven te zwoegen op het land, uitgeput thuis komen en dat er dan geen energie meer is voor wat dan ook. Daardoor hebben we nu ruimte voor spirituele ont-wikkeling, innerlijke ont-wikkeling, bewustwording.
Daarom beschouw ik de westerse wereld ook als mogelijkheid om balans te brengen in de rest van de wereld. Als die rol opgepakt zou worden.
Als door dat proces de innerlijke rijkdom meer en meer ervaarbaar zou worden, zou dit in alle eenvoud uitstralen naar de rest van de wereld. Om een cliché aan te halen, er is genoeg voor wat we nodig hebben maar niet genoeg voor onze hebzucht.
Maar op dit moment hebben we dit nog minimaal opgepakt. We verliezen onszelf in onze rol binnen de maatschappij, met al onze speeltjes en de voeling echte voeling met de rest van de wereld verdwijnt. We brengen geen balans, nee we brengen alles nog veel meer uit balans door onze wegwerpmaatschappij mentaliteit.

Het zou al geweldig zijn, als we los zouden komen van het arbeidsethos, daar niet zo op gefixeerd zouden zijn, daar niet afhankelijk van zouden zijn in onze waarde, in het van waarde zijn. Lang niet iedereen hoeft te werken. Zo zoveel producten en diensten helpen de mens helemaal niet in verkrijgen van werkelijk geluk innerlijke vervulling, maar wordt daardoor alleen gevuld met nog meer verlangens, behoeften, die dan ook weer gecreëerd worden.
Als er meer ruimte zou komen, als het fundament zou zijn spirituele ont-wikkeling zou dit alles ook een totaal andere invulling krijgen. Dan kan de verdere technische ontwikkeling dienstbaar zijn aan dat proces.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/GCMkZnWeez

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS