dinsdag 31 oktober 2017

opvoeding en bewustzijnEr zijn zoveel visies over voeding/opvoeding bij kinderen. Maar bewustzijn is het allerbelangrijkste. Elk moment is weer nieuw. Elk moment vraagt weer iets anders. De uitdaging ligt erin om afgestemd te blijven op dat Eeuwige moment. Hoe elk nieuw moment het bewustzijn spreekt.
Dit niet alleen bij opvoeding van kinderen, maar bij alles. Alles wat er op ons pad komt. Wat zich ook bv ontwikkelt in de maatschappij, de technische ontwikkeling. Meer en meer mogelijkheden. Meer en meer kunnen ingrijpen in het leven. Meer en meer dat de techniek ons leven bepaald.
Niks is goed of slecht, alles is wat het is.

De uitdaging ligt in dat bewustzijn. Het Waarheidsorgaan in onszelf. Dat Weet wat elk moment nodig is, wat gevraagd wordt, wat in dat moment past. Het antwoord dat in dat moment past. Geen verschuilen achter verboden en regels, waarden en normen. Wat het ook is, er is altijd een antwoord in onszelf wat het juiste antwoord is. Daar voeling mee houden en krijgen. Niks vastzetten in beelden. Toen was t zo dus nu ook, maar steeds weer nieuw proeven, afgestemd zijn, alert, intens bewust. Dit voel ik nu wat wil, dit is wat nu de Wil wil.
Als we hier meer en meer verbinding mee mogen krijgen, dan hoeven we onszelf niet te verliezen in alles wat er op ons afkomt. Dan kunnen we het gebruiken, hanteren met bewustzijn, op de enig goede manier in de keuzes die we maken.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/Lds4CYfUUS
Een reactie posten