alles anders




Aan de ene kant kan in de diepste duisternis zo weer t Licht verschijnen, dat uiteindelijk nooit verdwenen was.
Maar ook een andere kant kan zomaar ineens gebeuren. Je bent in de bloei van je leven, wauw te gek alles, genieten, goeie baan, fijn huwelijk/relatie, gezond, en dan bam stort alles in. Ernstige ziekte geconstateerd, huwelijk op de klippen, ontslagen noem maar op.
Plotsklaps is t licht verdwenen en toch is t Licht er dan nog steeds. En juist dan liggen er geweldige mogelijkheden tot verruiming, tot verdieping, tot inzicht, tot begrip. Dit zijn juist de belangrijkste perioden van t leven, de uitdagingen die hierin liggen. Niet in t lekker doorhobbelen, ditjes en datjes, dag in dag uit gewoonterituelen, wel gezellig, en ja straks vakantie. Das misschien wel lekker gedurende dat korte bestaan hier op aarde, maar in t kader van de Eeuwigheid in het kader van waarom je hier bent, heb je r niks aan.

Dus juist als de boel instort, je niet meer door kunt hobbelen, alles uit je handen geslagen is, nergens meer veiligheid of geborgenheid in kunt vinden, dan komen de mogelijkheden. Mogelijkheden tot werkelijke verdieping, verruiming. Illusies die op kunnen lossen in t Licht. Misschien voor t eerst echt ontvankelijk voor dat Licht. Zodat t je kan helpen, inspireren van binnenuit. Je Licht kan geven, in kan lichten, belichten, verlichting geven.
Juist als je t niet meer weet, kan t ware Weten opstaan, wakker worden.
Een met lege handen staan. Dat zo de werkelijke vervulling mag komen, gevuld mag worden met iets totaal anders.
Als je deze louteringsperiode doorstaan hebt, de helende/bevrijdende vruchten ervan geplukt hebt, dan kijk je alleen maar terug met dankbaarheid dat dit op je pad kwam. Dat deze duisternis je overviel waardoor het waarlijk Licht in je werd.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/OcqJvc2ltN

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS