All-een




Dat is de kern, in ons diepste Wezen zullen we all-een zijn, zijn we all-een maar nooit eenzaam.
Dus als we die Kern vrijmaken is eenzaamheid van de verleden tijd.
Dan ben je verbonden, een, met alles en iedereen.
Dit vrijmaken gaat natuurlijk niet vanzelf. Er is geen wonderformule voor, het is geen denkspelletje, het is iets van ont-dekken.
Het heeft ook met begrip te maken. Over je medemens, dat we allemaal gewoon heel lieve mensen zijn maar door omstandigheden, ervaringen uit het verleden, vaak heel misvormd geraakt zijn, onszelf kwijt geraakt zijn. Maskers opgezet, muren opgebouwd, ons verschanst achter bepaalde zekerheden. Maar dit is niet de hele mens. De ware Mens zit daaronder. De kwetsbare mens vaak, het gevoel verstopt, de pijn verstopt, of niet meer weten dat t anders is omdat het zo weggestopt is dat je er niet meer bijkan.

Dit is natuurlijk ook nog niet de ware Mens. Maar deze mens, de kwetsbare mens, de verwonde mens kan pas geheeld worden als zij deze wonden mogen laten zien. Dat alles zichtbaar mag worden wat is. Dan pas kunnen wonden genezen, en er ruimte komen voor de ware Mens.
Want de ware Mens is heel, geheeld.
Maar vaak botsen we bij elkaar op de overlevingsmechanismen, de wonden die gecamoufleerd spreken, wederzijds de pijn die geraakt wordt. Voor dit alles kan dus ten diepste begrip komen, vanuit het Bewustzijn, dat we vaak niet beter weten in wat we doen. Of dat we mogen laten zien onze kwetsbaarheid, dat we zacht mogen zijn, gevoel mogen tonen. Dat we niet altijd sterk hoeven zijn, hoeven presteren. Dat we niet alles hoeven te weten, dat we alles mogen zijn wat maar aanwezig is.
En het Bewustzijn heeft hier alle, alle begrip voor, omvat iedereen met Liefde. Als je deze Liefde dit begrip in jezelf kan vrijmaken zul jij ook iedereen omvatten met begrip, met Liefde. Je zult je niet aangevallen voelen als iemand vanuit zijn maskerrol of vanachter zijn/haar muur reageert.

Diep binnenin, in ons hart, als we ons hart hiervoor willen openen, voor onze Essentie, is het antwoord op al onze vragen. Daar is de heling voor alle wonden, is het Licht dat alle duisternis en verwarring op kan lossen.
Als we dit vrij mogen maken dan worden we onsterfelijk, tijdloos, in dit Bewustzijn. Dan is de dood slechts een overgang naar een nieuwe dimensie. Als we van hieruit kunnen leven, dan kunnen we waarlijk in Liefde en begrip met elkaar leven en met jezelf. Want die Liefde is in jezelf en draagt je, vervuld je, het is er altijd. We gaan er alleen zelf tussendoor tussenin staan, waardoor het verdwenen lijkt.
Vervuld door dit Bewustzijn zal er nooit meer eenzaamheid zijn, zal alles verbonden zijn, zal er waarlijk Liefde zijn.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/nJJ43SchGE

Reacties

Populaire posts van deze blog

zachtmoedigheid

NIETS ZIJN

de golf en de oceaan