ben je gek?




Zijn we niet een klein beetje gek?
Of n beetje veel?
Och ja, heb r geen probleem (meer) mee dat we beetje gek zijn.
Maar toch, als je er goed naar gaat kijken proberen we met z'n allen iets te bereiken wat op deze manier nooit te bereiken valt.
Het valt niet buiten onszelf te vinden, in van alles doen of niet doen, in een boel activiteiten daar ligt de kern.
Maar ja, de hele wereld is zo geprogrammeerd dus t valt niet zo op dat we met z'n allen beetje gek bezig zijn. We hebben eindeloze theorieën dat t allemaal heel zinvol is wat we doen. We bevestigen elkaar hierin, bekrachtigen dat dit zo is, dat het heel zinvol is.
Ieder heeft dan weer een ander programma, een ander geloof, een andere ideologie. Zo blijven we gescheiden in hokjes, eindeloze hokjes.
Symptomen als dingen uit de hand lopen in onszelf of in de maatschappij worden bestreden. Maar er wordt niet echt gekeken daar waar de oplossing is.
Die ligt in onszelf.
Niet als een mooie nieuwe theorie, een nieuw denkbeeld, een nieuw hokje, een nieuw programma.
Maar uiteindelijk de enige levende realiteit.
Een Realiteit die alles Weet, en alles omvat met Liefde en begrip.
Wat wil je nog meer?
Wat kan daar tegenop?
In ons hart is het aanwezig. Als we onszelf hiervoor openstellen kan het ons inlichten, alles belichten, doorlichten. Alles wat duister is in het Licht brengen, in de Liefde laten oplossen.

Weg zijn alle scheidingen als dit voortgang vindt.
Weg alle oordeel.
Weg de angst.
Weg alle geloven, alle theorieën, omdat je het Weet.
En als je Weet dan ga je niet meer vechten. Dan hoef je jezelf niet meer te verdedigen, dan laat je de ander zijn spel spelen.
Als hij of zij gek wil zijn, goed hoor, hij/zij weet niet beter, heeft nooit anders geleerd. Het is met de paplepel ingegoten om gek te zijn.
Daaruit wakker worden is heel pijnlijk. Dit maakt een periode heel onzeker, want ja er zijn er niet zoveel die echt wakker worden en de rest is nog gek Die willen niet wakker worden, die willen gek blijven, blijven slapen. En ja, het grootste probleem, ze vinden zichzelf helemaal niet gek.
Dus jij bent gek.
Maar als t proces echt doorgang vindt, dan kun je eigenlijk best wel harmonieus dit gekke spel meespelen, en voor wie ervoor gevoelig zijn iets raken dat er toch iets anders is met jou. Je bent wel hetzelfde als hen, maar toch anders.


Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/O0ihz3iLbF

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS