Zelfautoriteit




Eigenlijk gaat het er om, dat we steeds meer aspecten van God in ons wezen integreren, hiervoor ruimte maken, door zelf te verdwijnen.
Dit is het innerlijke pad gaan.
Het pad van zelfautoriteit. Niet het volgen van enige autoriteit buiten jezelf, maar slechts je eigen autoriteit volgen, wat voor jou goed is goed voelt.
Dan kan er een instroming komen vanuit de Gnosis als t hart hiervoor ontvankelijk is. Dat is geen verstandskennis, dat is levend Weten, en jij zult het Weten als je t tot je laat spreken. Het kan een brandend verterend vuur zijn, een warme deken, een bron van Kracht, wat maar nodig is. In ontvankelijkheid in een open zijn wordt je zo van binnenuit geleid. Zo kan alles opgeruimd worden wat tussen het Eeuwige Licht in is komen te staan, aan denkbeelden, ideeën over het leven, verwrongen emoties. Alles kan hier in een proces opgelost worden in de Liefde zolang de ontvankelijkheid blijft.
Zo zal meer en meer waarlijk het alleen-Goede zich door jou heen kunnen openbaren. Dan ben je vrijgemaakt van de dualiteit, ben je waarlijk een Vrij mens, heb je jezelf vrijwillig over gegeven aan Dat wat zoveel groter is grootser is dan jijzelf.

Van Bethlehem tot Golgotha dat is eigenlijk het hele pad. Vanaf de geboorte van het Eeuwige Licht dat dan langzaamaan in jou kan gaan groeien van binnenuit in allerlei stadia en ont-wikkelingen, het reinmaken vh hart enz. totdat de uiteindelijke Opstanding komt en jij er niet meer bent.
Overal waar t Licht waarlijk door heeft mogen breken, iemand van binnenuit heeft mogen transformeren en veranderen zal er wederzijdse her-kenning plaatsvinden, vaak zonder iets te zeggen. Je voelt het, je Weet het. In die Ziel in dat Zijn, zijn we een, een in Liefde. De ware Liefde die niet van de dualiteit is die zonder angst is, die gewoon Liefde is. De Liefde die Weet.
Dat is de ware verbondenheid en de hoop voor de toekomst dat dit proces in meer en meer mensen plaats mag vinden.
Het is de allergrootste Kracht omdat t geen gespleten Kracht is, omdat het puur en natuurlijk is, de ware zelf-Autoriteit.
Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/hDYQeQmvd8

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS