het Plan en het offer




Het Pad gaan heeft grote gevolgen. Ja je leven verliezen, alles wat je denkt te zijn, denkt wat is, denkt wat je moet doen. Alles waar je vol van bent in emoties en gedachten. Het moet allemaal verdwijnen. En de Kracht zal er alles aan doen dat het verdwijnt.
Er gaat meestal heel veel vooraf voordat je werkelijk je over geeft aan dat Andere. Zonder voorbehoud, zonder terughouding. Je bent daarin dan al tot een beleven gekomen hoe onvoorstelbaar wijs het Plan is, hoe alles in elkaar past, hoeveel Liefde in dit Plan is. In dit beleven van die Liefde kom je dan tot de overgave en je wil niets liever dan alles overgeven aan deze Liefde. Dat alles op mag lossen in deze Liefde. Je wil dan niets liever dan je leven geven zodat het Leven in je op mag staan.

Maar je kunt dit niet doen, niet met je ikje.
Je kunt wel het toelaten dat het gebeurd, open zijn, in die overgave. Jezelf durven laten raken, durven laten veranderen, durven inzicht toe te laten hoe t spreekt. Durven kwetsbaar zijn. Durven het Licht op je duisternis te laten schijnen, jezelf laten inlichten, doorlichten, belichten.
In sommige situaties kun je natuurlijk iets al weten en t toch nog doen, dat er verleidingen zijn. Dan kun je in Verbinding nog de Kracht vinden om niet toe te geven, zonder verkramping, zonder verzet, zonder onderdrukking.
Zo kan meer en meer de ware Kracht in je groeien, de Liefde meer en meer je vervullen, en daarmee alles in het leven.
Als je die afstemming gevonden hebt, dan zul je geleid worden, van binnenuit, elk moment van de dag. Helderder en helderder kan die Stem worden naarmate jij verdwijnt, naarmate jij verstild. Je kunt je in alle eenvoud overgeven en je zult je gedragen voelen en beschermd, geleid van binnenuit.

De vervulling ligt in het onveranderlijke. Niet meer gevangen in de dualiteit, waarin je zo vaak heen en weer gegooid wordt maar het midden gevonden hebben. De stilte, de vrede binnenin.
Het is niks en toch is t alles, en geeft het vervulling aan alles.
Niemand kan Het afpakken als je Het binnenin gevonden hebt. Het blijft over, en zal nooit meer verdwijnen.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/Ia8l8etaQV

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS