MUZIEK EN KICKS



Het is een tijd waarin we steeds meer kunnen vluchten in van alles en nog wat. Nooit meer gewoon zijn, altijd bezig zijn, een overkill aan informatie, en muziek voor elk wat wils de hele dag door als je wil. Overal het mobieltje en tablets en...., och ik loop achter met wat er allemaal uit gevonden wordt hihihi

En ja, zo zullen we dus nooit onder ogen zien wat is.

Over muziek….  Och, wat was muziek belangrijk, als uitlaatklep, even ontladen, heel de dag muziek aan, en tussendoor helemaal loos gaan, met keiharde muziek. Maar door mijn innerlijke proces veranderde dit steeds meer. Op den duur steeds meer de radio of muziek uit, en ook de behoefte om intens te ontladen verdween steeds meer. Nu zit ik eigenlijk het liefste in stilte. En och, tussendoor kan ik heus nog wel keertje intens genieten van muziek, heel hard, maar niet uit afhankelijkheid, maar gewoon een extraatje.

Het gaat er dus niet om dat t allemaal moet stoppen, maar dat de afhankelijkheid ervan verdwijnt, het compensatie idee, dat t opvulling is, een soort drug, of om jezelf niet te voelen. Dan is muziek helemaal niet vruchtbaar maar blijven alle illusies in stand.

En nog algemener, sensatie, ja is sensatie niet een groot bestanddeel geworden van het leven? Van de ene kick naar de ander? Nog sensationeler, nog cooler, nog wauwer. Maar ja er steeds weer een schepje bovenop om dat cool effect dat wauw effect te behouden. En zo raken we steeds meer afgestompt, niet echt wakker, aanwezig. Want als je wakker, aanwezig bent, dan heb je dat allemaal niet nodig.

In wezen zijn we heel leeg, heel afhankelijk van zoveel. Maar omdat iedereen leeg is, en er eindeloze vluchtwegen zijn, valt dit niet zo op.

Dus het gaat om waarlijk tot beleven te komen, dan komen we waarlijk tot leven, en kan meer en meer belevendigt worden.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/t-c7ZOrib52r


Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS