GEHECHT



We reageren bijna altijd vanuit onze ego-rol. Het kan goed zijn jezelf dit ten diepste te realiseren, te doorvoelen. Juist als er intens emotionele verwikkelingen zijn, wat is hierin Waarheid, Werkelijkheid? Wat wil dit jou zeggen? Het open gooien, het niet vanzelfsprekend achten, het is ruimer het is dieper. Er ligt een teken in besloten, opgesloten. Aan jou om het vrij te maken.

Mbt negatieve identificatie. Het gaat niet om iets te ontkennen wat gebeurt is. Maar je kunt dit vastzetten, je leven op bouwen, van alles erom heen bouwen, je achter verschuilen. Ook dit open maken, ruimer maken, dat het meer lagen heeft dat het anders mag worden, dat er begrip mag komen, inzicht, misschien heling. Zonder forceren, zonder iets te ontkennen, maar het belangrijkste dus open zijn voor elke nieuwe prikkel.

Er is iets in jou wat al heel is, en als je jezelf hiervoor opent kan het jou helen. Je mag best genieten van wat je gegeven is. Bij een partner of een kind, het gaat niet om onverschillig te worden. Iemand kan heel dierbaar zijn en het is heel kostbaar deze verbinding. Maar juist als je onthecht raakt door inzicht door vrijmaking door wat heel is dat het jou heeft kunnen helen, juist dan kan er waarlijk Liefde zijn voor je kind voor je geliefde voor je partner voor wie dan ook, onvoorwaardelijk.  Het in slaap zijn betekent, gevangen zijn in de dualiteit. De ene keer zit het mee een andere keer weer tegen. Zo blijf je heen en weer gegooid worden. Als onthechting plaatsgevonden heeft blijf je in je midden in wat dan ook, wat dan ook op je pad komt, in zachtmoedigheid, gelijkmoedigheid. Juist dan kan er een intens genieten zijn van dat wat is.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/t-erPkf3uZIv

Reacties

Walter zei…
Ja, ik heb het niet eens gelezen! Gehecht...ben jij niet teveel gehecht aan de rol die je hoopt te kunnen spelen? Lieve Karel, mooi mens, ik waardeer je maar blijf graag eerlijk.
En eerlijkheid wordt ons zelden in dank afgenomen.. Gelukkig heb ik nauwelijks een 'ego'...
Nog even, ik waardeer je zeer!

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS