HET EGO



Dat blijft de ultieme vraag, waarom, waarom, die val. Waarom zijn we uit die eenheid gevallen?Hoe dan ook, wat we ons niet realiseren is dat die eenheid er nog is. Nu, en elk volgend nu. Maar het is aan ons, onszelf hiervoor te openen. We hebben ons opgesloten in een schijnwereld en we denken dat dit de wereld is. Die wereld wordt dus gevormd door ons ego, daarin is gespletenheid, de dualiteit, de eeuwige strijd. Zolang we ons niet openen voor de Ware Wereld, Dat waar we uit gevallen zijn, zullen we in onze zelf gecreëerde gevangenis blijven.

Dat is dus de kern, we zijn ons er niet van bewust dat we gevangen zijn, dat we bevangen zijn door de schijnwereld. Veruit de meeste mensen denken dat dit de wereld is. Er is niks anders. Daardoor kan er ook niks anders zijn, kan zich niet werkelijk iets Nieuws open-baren.
Het ego kan geen vervulling, geen heling, geen bevrijding brengen. Dat kan alleen Dat wat niet van het ego is. Pas als openheid komt voor Dat, Het, begint het ware Leven.
Als je dat dus ten diepste, diepste voelt, dat het ego, dat wat we denken te zijn nooit redding kan brengen in wat voor situatie ook, dat het alleen de illusie uit bouwt dan komen er mogelijkheden.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/t-VOSQnq9vNV

Reacties

Walter zei…
Lieve Karel, het ego is niet meer dan een basis van
waaruit wij kunnen werken! Het gaat om het verstarren daarvan en het vasthouden!
Daar gaat het fout!
Kagib zei…
Nou Walter, voor mij gebruik ik het woord ego voor die verstarring en de persoonlijkheid voor openheid. De persoonlijkheid kan open zijn zich openen voor wat alles draagt wat Weet, een open hart hebben. :)

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS