handeling en activiteit



Het ware handelen kan pas zijn als jij niet meer wil handelen, dat is de kern. Ook al doe je niets als jij niets doet is t nog steeds afgesloten van het ware Leven. Ook dat is dan een vorm van activiteit, niets doen. Als er waarlijk handelen is dan heb je voeling met wat het moment vraagt, met dat wat het leven draagt, en dat is elk moment weer nieuw. 

Je kunt op zich een bepaald doel hebben, een intentie. Maar t gaat erom dat je niet alles vastzet, dat je open blijft voor elk moment. Als er in je innerlijk een Verbinding is gemaakt dan kan die je van binnenuit gaan leiden, en dan kan er een intentie bestaan dat alles wat tussen het ware Leven staat in het Licht mag komen. Dan is dit een heel positief doel, de intentie om eerlijk te zijn, open voor wat dan ook maar in je is. 
Maar t moet geen mind-programma worden, het gaat om het hart, een open hart, pas dan kan het ware Leven zich kenbaar maken door jou heen in alles dat is. 

Zelfs als je ideaal is om binnenin te veranderen kan ook niets geforceerd worden. Je kunt het niet doen, het enige wat je kunt doen is tot inzicht en begrip komen over alles wat je doet van waaruit je het doet, onder leiding van dat wat echt Weet, dat dwars door jou heen kijkt, maar met ogen van Liefde, en een alomvattend begrip. 
Heel vaak kapselt iemand zich in, in een idee, een ideaal, een levensvorm, normen waarden, cultuur, religie noem maar op. Maar echt Leven zit hier niet meer in. Dan wordt je daardoor geleefd, en het ego vind dit eigenlijk wel lekker want dan hoef je niet echt te kijken naar, te voelen, dat wat is. 
En het is juist dat waar het om gaat, om dat wel te doen, voeling krijgen met dat wat is. Zo hier inzicht in krijgen begrip voor krijgen en zo tot bevrijding tot heling komen.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/t-SwxpnAenqN

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN