over niets



Niet buiten is het rustpunt, maar binnenin. Binnenin staat de ware rust op, de gelijkmoedigheid, zachtmoedigheid, het gelijkmoedig Zijn. Alle afhankelijkheid van buiten verdwijnt. Niets kan je daar meer uitbrengen.

Om daar te komen zul je los moeten komen van dat wat je bespeeld, waardoor je bespeeld wordt in je gedachten, je emoties. Ze doorZien ze doorvoelen en zo mag dit alles verdwijnen, tot niets worden zodat het ware Niets beleefd kan gaan worden.
Het Niets is onaantastbaar, onaangrijpbaar, niet beweegbaar. En toch is er dan de grootste bewogenheid, betrokkenheid, warmte, medeleven, Liefde, als dit Niets waarin alles kan zijn zich heeft kunnen openbaren.

Je leert iets kennen dat nooit voorbijgaat.
Daar voeling mee krijgen binnenin, dat zal algeheel vervulling geven aan het totale leven.
Dat is de Eeuwigheid die de tijd heeft opgeslokt. Dat wat de tijd draagt, omvat.
In Liefde. Dat is en blijft de Kern de Liefde. In alles dat is.
In die Liefde zal uiteindelijk alles oplossen.
Het Niets is het ware Koninkrijk. De enige zin die dan over blijft is het geven van voedsel voor wie wil ontvangen. Het overvloedige voedsel waardoor je binnenin dan gevoed wordt, een onuitputtelijke overvloedige Bron van LiefdeLeven. Het leeft in de Stilte, de Eeuwige Stilte die de tijd omvat en draagt.

Maar de mens, het ego in de mens, het ikje wil dit niet. Het wil behouden wat het heeft, is bang om los te laten, om achter te laten om echt te veranderen. Dus zo kan nooit dat ware innerlijke Koninkrijk binnenin opstaan.
De harde waarheid is, veruit de meeste mensen leven niet, ze worden geleefd. Je wordt bespeeld door je gedachten door je emoties. Zolang je dit vanzelfsprekend acht is er geen waar Leven in jou. Het gaat om dat je jezelf hiervan vrij maakt, je laat bevrijden door wat al Vrij is in Eeuwigheid.
Ga daar dus niet aan voorbij, doorzie het doorvoel het, zie het voor wat het is, zodat er waarlijk begrip kan vrijkomen over wat is. In dat gelouterde bevrijde begrip en inzicht zal Liefde zijn. Zo kan de Liefde op aarde komen, dwars door alles heen. Niet door ontkenning of het overstijgen.
Ja, alles is vluchtig behalve Dat, en in Dat wat Liefde is zal alles van de tijd tot vervulling gekomen zijn.

Kagib

De uitgesproken woorden:



Reacties

Walter zei…
Klopt helemaal!
Kagib zei…
Fijn dat je erin resoneert Walter. :)

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN