het innerlijke Vuur 3

Het is dan zaak, dat de mens zichzelf als verterings en verbrandingsmateriaal aanbiedt aan de vlam, het vuur van het leven zelf, dat in Jezus volgens bovenstaande uitspraak is vertegenwoordigd. Nabij het vuur komen dat ons verteert en tenslotte verlicht, zal dan betekenen dat we inniger, meer en intenser leven, dat de ontwaarding der bezitszaken sneller in ons zal plaats vinden, dat er tenslotte geen plaats meer in ons is voor behoudzucht en dat er door de dood al minder en minder te halen valt, omdat al het onze is opgenomen in dat goddelijke proces der venieuwing, waarin een voortdurende wedergeboorte plaats grijpt en het leven niet meer naar de seizoenen der natuur in ons geregeld wordt, maar waarin het voortdurend zonder op te houden van stof verwisselt.

Daardoor ontstaat er dan in ons zelve, binnen de grenzen van ons stoffelijk lichaam, een zich steeds vernieuwend uiterst levend en gevoelig geestelijk lichaam, geboren en gevormd uit de kracht van de geest waaraan miljarden krachten van de ziel ondergeschikt worden. Dat is een schitterend, lichtend, glansrijk, innerlijk lichaam, het onbederfelijke lichaam van Paulus, de 'nieuwe mens' die wij moeten aandoen, waardoor de dood en het ijdele fantasiebeeld daarvan voor altijd zijn verslonden.
Het heeft geen zin om deze zaken als fantasieën op te vatten of als speculaties van een leven na dit leven. Er is geen leven na dit leven. Want dit nieuwe lichtlichaam zal ons doen ervaren dat alle leven één is en de dood slechts een angstfenomeen, dat we hebben opgetrokken uit de aardse substanties die ons tot waanvoorstellingen misleiden.

De innerlijke vuurwerking als verteringsproces is in verschillende zones of kringen in ons werkzaam. Iedereen heeft wel eens een equilibrist aan het werk gezien die zich ten doel stelde twaalf borden tegelijk op het punt van hun omtrek als draaipunt, rond te laten wentelen. Eerst een, dan twee, daarop drie en dat vonden we al heel wat. Daarna kwam de vierde en de vijfde enz., in steeds stijgende verbazing van de toeschouwers, zodat tenslotte het schier onmogelijk gedachte plaats greep: de twaalf borden werden alle tegelijkertijd draaiend gehouden.


Barend van der Meer

De uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=I7LKQHN4

Reacties

Walter zei…
Vroeg me altijd al af; Hoe zou zo'n bordendraaier toch heten!
Hihi..
Alle gekheid(of borden) op een stokje..
Dit zijn weer prachtige stukken van hem.
Groetjes.
Kagib zei…
Hihihi ja soms kom je woorden tegen, vooral uit oudere boeken, andere tijden...

Heerlijk Barend. :)))

lieve warme groet Kagib

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN