verlangen





Wat begeer je, wat verlang je, waar gaat t je werkelijk om in dit leven?
Dat zet je in gang, en heel vaak, daardoor raak je gevangen, bevangen. Dat is wat je uitstraalt en weer terugkrijgt, wat je afstoot en aantrekt.
Ook heel belangrijk, bv in het lezen van geestelijke literatuur, je kunt slechts dat ontvangen, bevatten, wat in je is. Van de rest maak je beelden, of je kunt er gewoon helemaal niks mee. Als er enige reactie-mogelijkheid, dan is er iets in jou wat t her-kent. Maar ja dat kan ook fiks confronteren. Dan stoot je het af, gaat in de weerstand, wordt boos of wat dan ook. Als t je neutraal laat, ja dan is er gewoon geen ontvangstkanaal, geen verbinding, ben je nog diep in slaap.
Het is zo binnen zo buiten, alles energie.
Dus waar ligt je verlangen, waar ligt je drijfveer werkelijk?
En nogmaals hoe vrij zijn we werkelijk?
Willen we wel vrij worden. Is dit t diepste verlangen, of liggen er andere verlangens?

Uiteindelijk zul je het Weten en van daaruit doe je gewoon wat nodig is, in het moment. Je krijgt daarvoor alle Kracht en wat je maar meer nodig hebt.
Dan ben je in harmonie met Het, je zou kunnen zeggen, dan leef je in het paradijs.
We zijn hier dus uit gevallen. We leven niet meer aan de hand Gods.
Maar ja, t is zoals t is, en t heeft toch n bepaalde meerwaarde als je alles weer terugveroverd hebt. Vanuit een doorleefd inzicht en begrip. Vanuit intens louterende ervaringen, weer terugkeert in het paradijs. Juist dan kan er compassie vrijkomen voor iedereen waar dit nog niet gebeurd is omdat je in hetzelfde schuitje gezeten hebt, dit of n ander leven. En uiteindelijk ben je dan een waarlijk Vrij medeschepper.


Kagib

De uitgesproken woorden

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN