toelichting op de Ommekeer





Een staan aan die afgrond, wankelend.
De ultieme afgrond. Eén stap en je stort naar beneden. Je reis hier op aarde is van t verleden.
Juist dan komen de mogelijkheden.
Er is en blijft een oplossing, de Verlossing.
Een brug die over de afgrond gebouwd kan worden.

Ik deel dit natuurlijk niet als ik het niet zelf beleefd heb, ervoor heb gestaan.
En ik heb voor die afgrond gestaan, en ik was ten einde raad, en er moest een oplossing komen, antwoord. Gelukkig dat antwoord mocht komen dus ik ben r nog.
Zo ging ik het Spirituele Pad op, een steen verscheen en ik kon erop stappen, de brug over de afgrond was begonnen.
Er was hierin geen keuze. Het was een alles of niets. Een totaal niets meer hebben om op te staan om in te rusten om houvast aan te hebben. Het was allemaal verdwenen, het was voorbij.

En dat is t uiteindelijk he, als t nog vrijblijvend is, dan zul je niet werkelijk tot die Ommekeer kunnen komen. Dan zijn er nog teveel andere stemmen die spreken, andere mogelijkheden om uit te proberen. Dan ben je niet ten einde raad. Dan zal er ook nooit werkelijk overgave komen.
Want pas als je ten einde raad bent, het echt niet meer weet, totaal met lege handen staat, dan kan:

Dan rijst vanuit het niets, voor je, de eerste steppingstone, de eerste steen omhoog waar je in alle eenvoud op kunt stappen.
Een eerste vonk van inzicht/begrip, in deze inkeer.
Nog niet te vatten. Een stuk van warmte, een stuk van rust vinden, vrede.
Eventjes diep voelen/ervaren, je bent niet alleen. Het leven heeft zin, een betekenis. Een voelen/Weten het begint binnenin.
Dit is t begin van de reis over de afgrond.
Even rust vinden op deze steen.

Maar dit is dus slechts t begin, maar er is dan ook geen weg terug meer. Je enige verlangen is dan om verder te gaan, om tot meer en meer waarlijk begrip te komen, te zien wat is, jezelf te doorzien. Je hart open, kwetsbaar. Het doet soms pijn, doet vaker pijn, maar er kan van daaruit ook heling en begrip komen in ontvankelijkheid.
Zo stap je van steen na steen als je er rijp voor bent, en mag meer en meer waarlijk rust en vrede op je neerdalen. Een vervuld voelen binnenin.
Totdat t is volbracht, de harmonie is hersteld. Je zult dit Weten, binnenin.
Dit is slechts het begin van een nieuwe reis vanuit het thuis gekomen zijn in je hart. Een reis niet te bevatten maar waarin je meer en meer deuren zult openen die nu nog gesloten zijn. Dan zit je in de Eeuwige Verandering waarin dat zich ontvouwt wat nodig en mogelijk is.


Kagib

En de uitgesproken woorden

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN