de Ommekeer en daarna





De Ommekeer heeft wel gevolgen.
Je zou kunnen zeggen dat alles wat in de duisternis is door het Eeuwige Licht in het Licht gezet wordt, belicht wordt. Dat je ingelicht, doorlicht wordt.
Das fiks confronterend voor t ego, het kan niet meer vluchten. Steeds wordt gezien wat is.
Dit betekent dus zeker niet dat je iets moet onderdrukken, maar gewoon het durven zien en de verantwoordelijkheid hiervoor nemen. In jezelf kijken wat de betekenis is van alles wat op je pad komt, wat in interactie met het leven in je wakker wordt.
Overal waar eigenwilligheid is, het zelf willen weten, het zelf willen doen. Het dagelijkse gevecht vaak in t leven, meer n overleven. Het verlangen om t uiteindelijk toch buiten te vinden in wat je doet in wat je kunt. Je ego wordt ontmaskerd.
Zo verdwijnt dit alles meer en meer in dit Licht in dit inzicht in begrip in dit Bewustzijn. Waardoor er meer en meer waarlijk rust op je neerdaald, vrede, gewoon Zijn. Het leven kan je niet zoveel meer doen, het is wat het is.

Vanuit deze basis kan dan het omzettingsproces zich in volledige harmonie verder ontvouwen. De omzetting ook van t lichaam, het meest fysieke, het astraal lichaam, het mentaal lichaam, je aura. Daar kun je, daar hoef je niks meer voor te doen. Dan ben je nog wel op de aarde maar niet meer van de aarde.
Dit proces kan gebeuren in het dagelijkse leven, in interactie met dat dagelijkse leven. In alles wat je daarin tegenkomt, iedereen die je ontmoet. Dat daarin dus meer en meer het ankerpunt in dat Andere komt te liggen. De Verbinding met de Christus, met de Essentie in jezelf.
Door het leven heen, met alles erop en eraan, alles wat in je leeft.
Grote opruiming, zuivering, reiniging.
De reiniging van het hart.


'Hij moet wassen en ik minder worden!'

Maar het woord is hierin aan jou. Is bovenstaande jouw diepste verlangen, je diepste drijfveer. Wil jij verdwijnen?
Heeft het leven je voldoende gelouterd dat dit het enige verlangen is dat over gebleven is?
Wil jij verdwijnen zodat dat Andere in jou mag/kan opstaan?
Midden in dit leven, zonder ophef. Zonder iets waar het ego zich aan vast kan klampen, zich op kan bouwen, kijk eens hoe goed dat ik ben, wat ik wel niet kan.
Nee dat ego moet juist het veld ruimen, oplossen, leeggemaakt worden. Alles waardoor het zichzelf overeind kan houden, staande kan houden.
Wil jij dit?
Als dit zo is, dan komen er geweldige mogelijkheden. Mogelijkheden die meer en meer in je ervaarbaar worden, levend kunnen worden, zichtbaar. Onzichtbaar vindt dit omzettings dit veranderingsproces plaats. Van binnenuit wordt alles omgezet, zonder dat iemand het misschien in de gaten heeft. Je maakt er geen ophef over, hebt hierin geen enkel verlangen. Je hart is blij. Je hart is meer en meer licht, en daardoor Weet je dat t goed is. Meer heb je niet nodig.



Kagib

En de uitgesproken woorden

Reacties

Walter zei…
Wederom een mooi stuk, Karel.
Zeer warme groet.. ;-)
Kagib zei…
Dank je Walter, fijn ook jouw processen/bespiegelingen te blijven volgen. :)))

lieve warme groet Kagib

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN