familie vrienden haten?






Jezus zegt het in vrij krasse termen: 'Iemand die tot Mij komt en niet haat zijn vader en moeder en vrouw en kinderen en broeders en zusters, ja ook zelfs zijn eigen leven, die kan mijn discipel niet zijn'.
Ok wat dat woord betreft, nee daar stem ik zeker niet mee in.
Maar op zich proef ik wel de betekenis waardoor t toch weer samenkomt, en uiteindelijk zeker elkaar niet zal bijten.
Hij zegt t vaker ook nog wel anders he, in de betekenis van dat wil waarlijk de Liefde vrijkomen dan zal er openheid moeten komen voor deze Liefde, de alomvattende Liefde, de Christusliefde.
Als dit niet gebeurd dan zullen we altijd gespleten blijven, gefragmenteerd, vol angst, inderdaad voor ons kind voor de familie voor onze vrienden etc. Dan vechten we hiervoor ten koste van de Liefde. Dan sluiten we ons op in een hokje, ontstaat snel haat en nijd en verwijt en wrok en dus angst in vele jasjes.

Dus de Oplossing ligt dan toch in het vrijmaken van die Liefde.
Omdat de angst dan verdwijnt want waar die Liefde is, is geen angst, is geen verdeeldheid, is geen jaloezie etc.
En juist dan kun je, je kind, je ouders, je geliefde waarlijk liefhebben totaal liefhebben. Maar hier zit dan niks meer aan vast, geen hechting, geen verkramptheid geen isolement, alleen maar vechten voor je stukje. Nee je hebt alles en iedereen lief, en ook je ouders en je geliefde en je kind. Voor je kind zul je alles eraan doen dat het in geluk op kan groeien, de ruimte krijgt om zich te ontplooien etc. Omdat je hiervoor de verantwoordelijkheid gekregen hebt. Het kind is bij jou gekomen om bij jou de voorwaarden te krijgen om tot bloei te komen. Juist als de Liefde dan in jou vrijgekomen is dan kun je dit op de allerbeste en meest waarlijk Liefdevolle manier laten gebeuren. Hetzelfde in een relatie. Er kan n keuze zijn om samen met iemand onderweg te zijn. Dan bouw je iets op, groei je met elkaar maar gedragen door die Liefde zal er dan geen haat en nijd en jaloezie zijn. Dan zal er een waarlijk om elkaar geven zijn, het beste voor elkaar wensen zijn. Elkaar helpen om de volle potentie die in ieder is vrij te maken. Juist ook voor het geheel, verbonden met alles en iedereen. Want alles wat je waarlijk in elkaar vrijmaakt straal je weer uit overal waar je gaat.


Kagib

En de uitgesproken woorden

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS