stadia van ontwikkeling





De eerste tempel is die van het geloof: van inzicht en zelfovergave.


Dat is een proces. Het proces waarin je steeds meer tot dat inzicht gebracht wordt waardoor je door de poort kunt van de eerste tempel. Niet eerder dan dat, kun je het proces van de tweede tempel aangaan.
Werkelijk tot het zuivere begrip komen, tot het Weten wat de bedoeling, wat het doel is. Pas dan kun je verder. Je kunt niet anders dan je overgeven aan dit proces, want je enige verlangen is inzicht, is begrijpen.

De tweede tempel is die van de hoop: van heiliging en herschepping.

Dan ga je in Verbinding met dat Weten, dat hierin je ankerpunt gekomen is, het proces van zuivering in, reinigen van het hart, bevrijden van je schaduw. Dit is natuurlijk ook weer een heel proces met allerlei stadia, waarin van alles op je pad komt. Maar t kernpunt blijft die heiliging, het alles heel maken heilig maken wat verdeeld was.

De derde tempel is die van de Liefde: van vervulling

En tuurlijk uiteindelijk draait t om die Liefde, dat die in al zijn uitdrukkingsvormen zichtbaar mag worden, uit mag stralen, door ons heen. Als je door de poort van de tweede tempel bent is er op zekere hoogte al verbinding met die Liefde maar in subtiele lagen, waarin ook nog veel beproevingen op je pad komen, tests. Hoe sterk je geworteld bent in die Liefde, een nog meer uitzuiveren.
Maar als dan aan de voorwaarden voldaan is, dan mag de Alchemische Bruiloft de uiteindelijke samensmelting plaatsvinden, ga je door de poort naar eenwording.

Als hij evenwel twee heren wil dienen, uit twee tegengestelde magnetische velden wil leven, zal blijken dat dit zeer slopend is voor het gehele wezen.

Dat blijft zo belangrijk op het Pad, niet twee heren dienen.
Je Weet t op dat moment en toch is de verleiding dan vaak te groot. Dan wil dit zich toch uitleven met vaak heel onplezierige gevolgen. Tot je weer tot bezinning komt en puur weer het ware Pad volgt. De dualiteit wil ons steeds weer verstrikken, overal waar we nog te strikken zijn, gevoelig voor zijn, overal waar we nog verleid kunnen worden. Juist naarmate t Pad vordert en de kans groter wordt dat de vervulling mag komen. Steeds subtieler, steeds onopvallender de prikkels. Juist ook omdat de grove trillingen verdwijnen, de vrijheid groter en groter wordt, en het allemaal zo onschuldig lijkt.
Dat is de kern waar het om gaat.
Wij, ons ego moet verdwijnen, zodat de Andere, Het Andere in ons op mag staan.


Kagib

En de uitgesproken woorden

Reacties

Walter zei…
Het begrip, de symboliek van; Geen 2 heren dienen...ik denk er eens over na wat dat allemaal kan inhouden en hoe dat dan werkt. Is die innerlijke "strijd" ook niet een beetje het yin/yang principe...( ik kom nog eens hier op terug)
Een goed weekend gewenst, Kagib!
Kagib zei…
Ja Walter deze wereld is van de dualiteit maar de uitdaging ligt er in om meer en meer niet van deze wereld te worden dus niet van de dualiteit maar in heelheid zijn zonder strijd zonder gespletenheid. En dat kan door te 'luisteren' naar wat al heel is.

liefs Kagib

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS