Vrijmaking



Onderdrukken werkt niet.
Het gaat om aandacht. Als t ware je gedachten proeven, voelen wat de betekenis is. Wat is de wortel van die gedachte, waar komt die uit voort? Wat wekt die gedachte in jou op eventuele emotie, opwinding. Waar is die gedachte mee verbonden?
Dat is de poortwachter zijn. Aanwezig zijn bij alles in aandacht zijn bij alles wat door je heen gaat.
Zo kun je je gedachten ontmaskeren, neutraliseren, zonder onderdrukking. Je doorziet, ziet voor wat ze zijn. Als je het Licht erop laat schijnen, je bewustzijn.
het is een zicht krijgen op wat de betekenis is van die gedachten, waar ze vandaan komen. Al die stemmetjes uit t verleden, zien voor wat ze zijn, stemmetjes uit t verleden. Je ouders, opvoeding, cultuur etc. Zoveel bovenop je gekomen. Maar wat is hierin Waarheid? Nu is nu en nu mag alles anders zijn. Waar komt die bitterheid vandaan, die ontevredenheid? Stemmetjes uit t verleden, maar waarin zijn ze in dit nu nog levensvatbaar? Ontmasker ze, zet ze in het Licht zodat ze in het Licht mogen oplossen. Angst.. Wat is de wortel van die angst, stemmetjes uit t verleden, door zoveel bepaald, gevangen gezet. Nu kun je jezelf vrijmaken door te Zien wat is, tot begrip te komen.

Het gaat om leven alsof je nog maar n uur te leven hebt, totaal leven, volledig alles uit dat leven halen, elk moment. Dat je elk moment volledig achter jezelf kunt staan, niet van alles in t onbewuste verdwijnt, wat ontkent wordt onderdrukt wordt. Helder aanwezig blijven bij dat wat is. Onder ogen zien wat is, en waar nodig dingen opruimen, tot klaarheid komen, tot begrip.
Dat je elk moment, klaar bent, als de dood je plotseling overvalt, je leven hier op aarde eindigt. Dat alles in het reine gebracht wordt, niks nog uitgesproken wil worden, alles vrij en geheeld.
Dan kun je vrij elk moment in volledigheid in totale overgave leven, en als t moment komt je leven overgeven.

Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS