de reis



Het leven is een reis.
En het gaat erom om onderweg te blijven, in verandering te blijven.
Als de reis verder gaat wordt dat wat vooraf ging in begrip in Liefde omvat dat is het mooie. Alles wordt getransformeerd tot iets anders, in de loutering van het leven. Niets is voor niets, alles is materiaal.
Als we nog vol zijn van het leven hier op aarde, is ook dat deel van de reis. Als we nog slapen, terwijl we denken wakker te zijn. Maar uiteindelijk gaat het erom dat de reis verder gaat, dat we wakker worden. Dat we ten diepste ervaren het leven heeft een veel diepere betekenis. Wat vooraf ging vervluchtigt dan steeds meer. Het krijgt een totaal andere betekenis, wordt veel relatiever.

Dat is goed om te ervaren, als je nog heel erg vol zit van deze wereld, alles wat hier plaatsvindt. Maak t niet te zwaar, verlies jezelf er niet in. Denk niet dat dit t is, dat je hiervoor moet strijden.
Het gaat erom dat de reis verder gaat, dat jij verdwijnt, het ego, alles waar jij vol van zit. Het gaat erom dat nieuwe lagen van bewustzijn aanraakbaar worden, dat je hier ontvankelijk voor wordt. Dat meer en meer ruimte komt voor t eeuwige Bewustzijn.
Als we ons vastzetten in een fase, wat die fase ook is, stopt de reis. Maar de reis wil verder en verder en verder.
Als je jezelf misschien onmachtig voelt in deze wereld, alles wat hier plaatsvindt, wat de mensen doen. Weet dat alles omvat wordt met Liefde en begrip. Het beste wat je dan bij kunt dragen, is ruimte maken voor die Liefde in jouzelf. Dat die zich door jou heen kan openbaren en uitdrukken. Dat die de wereld kan transformeren, verwarmen. Dat wat werkelijk Weet en kan.

Als je jezelf verliest in deze wereld ben je verloren.
Dan ben je verloren voor dat wat jou omvat en je zou kunnen helpen.
Dan zit je vol van jezelf, en is er niet werkelijk ruimte meer voor de Liefde.
Voel dit in je hart hoe je hart hierin spreekt, de reis wil verder, en verder, en verder.
Dat is waarom we hier zijn.
We zijn hier om uiteindelijk vol-ledig te worden.
Leeg van ons ego, leeg van ons ikje. Leeg van alles wat we denken te zijn, te kunnen, te moeten doen. Leeg van emoties en verwarring. Leeg van de eindeloze innerlijke strijd.
Dat we vol mogen worden van de Geest, van de Liefde, van waarlijke onaantastbare vrede het waarlijke Weten. Daarin zal alles tot vervulling gebracht kunnen worden.


Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN