goed zijn vanuit God zijn

E: "De goede mens treedt als zodanig in alle eigenschappen van de goedheid zelf, die God is. Zie nu welk een wonder leven de mens toch leidt, op aarde alreeds 'in de hemel', in God! Ook onheil moet zijn heil dienen, en liefde en leed zijn beide zijn deel."

Zoals de geest des levens in zijn houding tot ons door niets anders bewogen wordt dan door de liefde die Hij naar Zijn wezen is, zo willen ook wij in alles de stem van die liefde gehoorzamen, die ons met de Godheid verbindt; willen wij ons aanwennen alle dingen in God en God in alle dingen lief te hebben, en altijd en overal ons bewust te zijn van Gods aanwezigheid in ons.

E: "Wij moeten ons geen enkel ogenblik van God gescheiden achten. Wat ons van Hem scheidt is slechts het uiterlijk, in wezen zijn wij nu en altijd één met God."

Moge deze zekerheid van nu af aan in ons lichten en ons moedig en oprecht door het leven doen schrijden; want wat zou hem kunnen weerstaan, die de God in hem gehoorzaam en trouw is!

Waarin al deze teksten overeen stemmen, eigenlijk ongeveer alles wat ik plaats. Je kunt t niet doen. Het zijn vruchten van n ont-wikkeling. God kan pas door ons heen doen als wij verdwenen zijn, wat wij deden, wat wij wilden.
Dus n eerste fase is hoe dan ook altijd de reiniging. Het leegmaken het doorzien overal waar wij doen, onder leiding, in verbinding met t Goddelijke.
En aan t eind kun je waarlijk een uitdrukking zijn van dat Goddelijke in alles wat je bent.

lieve warme groet Kagib 6.gif

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN