vertroostingen meester Eckhart

Geen ongeluk is zonder geluk, geen verlies alleen maar verlies. God en de natuur staan niet toe dat er een puur kwaad bestaat."

Hihihi ja zo kan ik wel lekker stromen met die korte stukjes die zoveel zeggen en vaker toch wel n toelichting nodig hebben.
Mbt bovenstaande, als je die intentie hebt dan is bovenstaande waar. Juist door on-geluk, inzicht te krijgen in de betekenis ervan kan bevrijding komen, heling, het ware geluk. Juist door iets of iemand te verliezen kan door dit proces iets gevonden worden wat eerst verborgen was.
En ja of r geen puur kwaad bestaat.....
Een psychopaat is nog wel heel lastig te bereiken, heeft zich zo afgesloten van alles dat pijn kan doen wat kan raken dat iemand dan gewetenloos geworden is. Maar ik Weet zeker als deze persoon geconfronteerd zou worden, in contact zou komen met iemand die volledig Vrij is, dat dit zal raken, dat dit door het pantser heen zou kunnen dringen.

"Het is voor de natuur eenvoudigweg onmogelijk een wezen te breken, te beschadigen of op enigerlei wijze aan te tasten, indien zij niet tot iets beters wil komen. Het is voor haar niet voldoende iets gelijkwaardigs te scheppen, zij wil steeds iets beters"

Dat is dus algeheel omgekeerd aan wat de maatschappij wil. Die wil niet geconfronteerd worden met beschadiging wat breekt wat aangetast wordt. Het wil heel blijven ten koste van zoveel. En juist daardoor kan r geen werkelijke groei plaatsvinden.
Ware groei vindt plaats door verbreking door confrontatie door twijfel door beschadiging. Het toelaten van pijn verdriet wat ook is. Dat dit louterend mag werken, inwerken. Ja dan kan iets geheel nieuws vrijkomen opstaan van binnenuit.

"Het snelste ros dat u naar de volmaaktheid draagt, is lijden. Niets is zo galbitter als lijden, en niets zo honingzoet als overwonnen leed.
Het zekerste fundament waarop deze volmaaktheid kan rusten, is deemoed. Want wiens uiterlijke mens hier in de diepste nederigheid staat, diens innerlijke mens stijgt op tot de hoogste hoogte der Godheid".

Kan hier slechts helemaal mee instemmen. En in die loutering, in die overgave in voeling krijgen daardoor met wat jou draagt, kan de ware deemoed vrijkomen, hoe onvoorstelbaar het Goddelijke Plan is, hoe onvoorstelbaar wijs en Liefdevol, vol Liefde.

Zie wij bidden alle dagen: 'Uw wil geschiede!' - en als dan Gods wil komt en werkelijkheid wordt, dan klagen wij en zijn treurig en bedroefd. Wat is dan de beste troost in lijden en ongemak? Dat men alles zo kan aanvaarden, alsof men het zo gewenst en erom gebeden heeft! Dus: wanneer gij gewenst hebt dat alles naar Gods wil moge geschieden, en het gebeurt dan ook, wees dan niet verstoord! "

Spreekt voor zichzelf, echt tot het niet mijn wil maar Uw Wil gekome zijn heeft hele grote gevolgen. Zet n intens proces in gang, fikse confrontaties, dat je in het Licht komt te staan, doorLicht wordt, alles wat in het duister is, zal dan in het Licht komen zodat het in het Licht mag/kan oplossen.
Maar dat is geen zinloos lijden, dat is louterend, bevrijdend lijden, dat vruchten geeft van vrede vreugde Liefde. Daarin vindt het leven pas zijn ware zin.

lieve warme groet Kagib 6.gif

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS