de ware concentratie

De juiste concentratie is niet alleen van onmiddellijke waarde voor de beheersing van het leven van alledag, zij stelt ons eveneens in staat de ontwakende zinnen in dienst van de innerlijke eenwording te stellen. Zij is voorwaarde voor elk stellen en bereiken van een doel, zowel in het innerlijke als in het uiterlijke leven, waarbij wij hier onder concentratie het bewust gekozen richten van alle zielenkrachten op het middelpunt van ons wezen verstaan.

Wij zijn in de regel rusteloos en in duizend-en-één interessen versplinterd, in plaats van op slechts één gericht te zijn: op onszelf. Daarom is het zaak steeds opnieuw bewust onze krachten bijeen te rapen en te bundelen, en alle elkaar weerstrevende neigingen in ons wezen te richten op het middelpunt van onszelf, op de innerlijke Werkelijkheid.
Wanneer wij ons bewustzijn aan de dingen onttrekken die ons verontrusten en hinderen, en ons concentreren op God als de innerlijke helper, die zin geeft aan ons leven, en in Hem vrede en kracht zoeken, wanneer wij ermee ophouden in het struikgewas van onze uiterlijke zorgen en ambities rond te strompelen, en God door ons laten werken, dan ontdekken wij spoedig hoe alle dingen en gebeurtenissen zich van binnenuit ordenen en hoe de aldus bereikte harmonie met het eeuwige, zich steeds meer tot ons uiterlijke leven uitstrekt, en begint het te veranderen en tot zijn essentie terug te brengen.


K.O. Schmidt

Voor alle duidelijkheid, concentratie betekent geen fixatie. Niet iets vastzetten.
Nee, juist heel belangrijk te blijven stromen. Maar wel in Verbinding. In Verbinding met het Bewustzijn. Dat die in alles aanwezig blijft en zo kan inLichten, doorLichten, je inzicht mag geven.
Zo, kun je dan het Pad gaan van binnenuit.

lieve warme groet Kagib 6.gif

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS