God ziet alles

God schouwt in Zichzelve en herkent in Zichzelve alle dingen. Hij behoeft zich niet van het ene naar het andere te wenden, zoals wij. Stel, wij hadden een spiegel vóór ons waarin wij tegelijkertijd alle dingen op hetzelfde ogenblik konden overzien en in één beeld herkennen, dan zouden het handelen noch het weten een belemmering vormen. Wij zouden dan ook geen concentratie nodig hebben.
Maar omdat wij ons thans van het ene moeten afwenden en naar het andere toewenden, daarom kan het éne niet in ons bestaan zonder het andere te hinderen. Want de ziel is zo nauw verbonden met de zielekrachten, dat zij met hen daarheen gaat waar ook zij heengaan. Want bij elk werk dat wij verrichten, moet ook de ziel aanwezig zijn, en wel met aandacht, want anders zou zij met haar werken niets tot stand brengen.

Meester Eckhart



Ieks God Ziet alles. Daar werd vroeger mee gedreigd hihihi
Maar t is ook zo'n mooi gegeven zo geweldig. God Ziet wel alles, maar dwingt niet.
God Ziet ook alles wat we doen tegen Hem tegen Het. Al ons dwalen al onze daden al onze eigenwilligheid en God laat ons doen.
Totdat we ons openen.
Ja, het probleem is, t is nu allemaal heel eenvoudig voor me om uit te leggen omdat ik er doorheen gegaan ben en vrijgemaakt heb wat hij hier wil delen. Maar toen dit nog niet zo was zat ik ook in de twijfel en verwarring en kon daar in eerste instantie niet makkelijk uit komen.
Maar toch, dit is zo'n geweldig gegeven. Als je je opent voor God, het Goddelijke kan jij voeling krijgen met God het Goddelijke wat dus alles Ziet en Weet, het totale overZicht heeft. Daarom heb je dan ook elk moment een pure voeling met wat is, met wat nodig is.
Dat kun je niet met je ikje want die heeft dat overzicht niet.
Uiteindelijk ben je dan een uitdrukking van de Wil van God geworden als alles uitgezuiverd is aan jouw willen.
Dus daarom gaat t in wat hij hierna beschrijft, dat alles uiteindelijk samenkomt samensmelt één wordt met de Wil van God, het Goddelijke.

Put de ziel zich met haar aandacht nu uit in uiterlijke werken, dan zal zij onvermijdelijk zwakker zijn bij haar innerlijke werkzaamheid. Want voor deze geboorte dient God een ongebonden, onbekommerde, vrije ziel te hebben, waarin niets anders is dan Hij alleen en die niemand anders dient dan Hem alleen.
Wil uw oog alle dingen zien, uw oor alles horen, uw hart alles nú hebben, dan moet uw ziel absoluut versplinterd worden. Daarom zegt een Meester: Wanneer de mens een innerlijk werk wil volbrengen, moet hij al zijn krachten naar binnen trekken en verzamelen, als het ware in een hoekje van de ziel bijeengaren, en zich onttrekken aan alle uiterlijke beelden en voorstellingen - en dan pas kan hij zijn werk volbrengen.



lieve warme groet Kagib 6.gif

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS