een met God

Veel mensen onttrekken zich aan alle omgang en houden ervan alleen te zijn. Zij zeggen dat zij dat nodig hebben voor hun concentratie. Anderen verklaren dat zij zich in de kerk moeten bevinden om zich te kunnen concentreren. Maar is dat nodig?
Beslist niet. Ik zal u zeggen waarom niet: wie welgemoed is, die bevalt het overal en bij alle mensen; wie dat niet is, die voelt zich nergens en bij niemand thuis. Een welgemoed mens namelijk, heeft God in zijn binnenste. Maar heeft men God in zich, dan heeft men Hem overal; op straat en onder de mensen net zo goed als in de kerk en in de eenzaamheid. De mens die God in zijn binnenste bezit, is door niemand uit zijn evenwicht te brengen.


Waarom? God is voor hem alles, en wie in alles alleen op God gericht is, die draagt God in zich bij al zijn handelingen en op alle plaatsen. Alles wat hij doet, wordt meer door God gedaan dan door hemzelf. Want wie de handeling veroorzaakt, hem behoort zij in feite meer dan hem, die haar slechts verricht.
Is God ons doel, voorwaar, dan moet Hij de dader van onze daden zijn. En Hem in Zijn werk te belemmeren, daartoe heeft niemand macht, ook ruimte en massa niet. En zo heeft ook niemand de macht, zo'n mens te belemmeren. Want hij verlangt en zoekt alleen naar God; in zijn neigingen wordt hij één met Hem.
En evenals geen veelvoud God vermag te verstrooien, zo kan ook niets deze mens verstrooien, afleiden en versplinteren; hij is één met de Ene, in Wie alle veelvoud een onverbrekelijke eenheid is.


Meester Eckhart

Een mooi perspectief toch, en het is echt mogelijk, om weer samen te vloeien met de Wil van God, om daar weer één mee te worden, gedragen door te worden. Dan ben je n instrument van het Goddelijke geworden.

lieve warme groet Kagib 6.gif

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN