de ware verzonkenheid

Dit vinden van het Zelf is het feitelijke doel van de verzonkenheid: wij ontdekken in ons eigen Zelf het vaste punt van waaruit de wereld werkelijk uit haar scharnieren wordt getild en veranderd, en wij haar meester worden. Op het moment dat wij ons Zelf vinden, herkennen wij dat ons Zelf met het Al-Zelf verbonden is, dat het eeuwige niet vele werelden van ons verwijderd is, maar oneindig dichtbij, en dat ons eigen Zelf de smalle brug vormt waarover wij het Kosmische bewustzijn bereiken, en schrijden tot vereniging met God.

K.O. Schmidt

E: "Wie wil opstijgen tot de hoogste voleinding van zijn wezen en tot het aanschouwen van God, het hoogste Goed, die moet kennis bezitten van zijn Zelf als van datgene wat boven hem is, tot in de diepste grond. Alleen zo bereikt hij de hoogste zuiverheid. Daarom: leer uzelf kennen; dat zal u van meer nut zijn dan dat ge de krachten van alle schepselen zoudt kennen.

Meester Eckhart

Spreekt voor zichzelf he. Het gaat om n Verbinding te maken met wat waarlijk Goddelijk is, wat niet 'besmet' is met deze wereld, wat echt Weet, wat alles draagt. Zonder die Verbinding, daar voeling mee krijgen, kun je geen Pad gaan, want dan heb je geen toetssteen. Niets waar je je ervaringen aan kunt toetsen. Je leven hier wil doorLicht worden door het ware Licht, zodat gezien mag worden wat is.

lieve warme groet Kagib 6.gif

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN