het overwinnen vd wereld

Het loslaten van al het geschapene betekent zeker niet dat wij ons van alles terugtrekken en zelfs onze aardse plichten verzaken, maar er wordt alleen mee bedoeld dat wij ons niet aan de wereld en de dingen overgeven, maar erboven staan, dat wij ze niet met de uiterlijke ogen bezien, maar met het oog Gods in ons.
Laat uw Licht schijnen voor de mensen! Heeft Christus gezegd. Hij wendt zich daarmee tot de mensen die alleen op beschouwing uit zijn en niet op de zedelijke daad, en die zeggen dat zij de laatste niet nodig hebben, dat zij daar bovenuit zijn. Hen had Christus op het oog toen hij sprak: De boom die geen vruchten voortbrengt, die moet men afhouwen.
Onze overgave dient door onze werken openbaar te worden, en toch moet ons doen geen zelf-willen werken zijn, maar een God-door-ons-laten-werken.

Meester Eckhart


Het gaat niet om je erboven te stellen maar om te doorzien wat is. En als we het Zien zal verdwijnen wat tussen God tussen het Goddelijke in zit. Dan kan God door ons heen kijken.
Het komt eropneer dat bevrijding niet kan komen door denk-beelden. Dat zijn slechts beelden, waar je je in vast kan zetten, waarin je kristalliseert en alle leven eruit verdwijnt. Dan ben je dood.
Het gaat om ervaren, je hart openen voor het Leven voor het Goddelijke, en dan zul je Weten. Daarin zul je waarlijk tot Leven komen kan het Leven je beLevendigen.
Wat hierna komt, spreekt helemaal voor zichzelf:

Het allerbeste werk dat men volbrengen kan, is dat men zich wendt tot, en voortdurend gericht blijft op, de vereniging met de aanwezige god en op die vereniging vlijtig wacht. Dat is het allerbeste: met God één worden.
Voor dit eenworden dient de ziel niet alleen verstorven te zijn ten aanzien van al het uiterlijke, doch ook ten aanzien van alle geestelijke en innerlijke werken, zodat God alles werkt, geheel direct, en de ziel het werk van god slechts ondergaat, er zich aan onderwerpt en er geheel aan gehoorzaamt. Dat is de vereniging waarbij de ziel in één ogenblik meer met God wordt verenigd, dan door alle werken die iemand zou kunnen verrichten, zij het lichamelijk of geestelijk. Wanneer gij uw Zelf en alle dingen en al het eigene ganselijk hebt prijsgegeven en u in vol vertrouwen en met al uw liefde aan God hebt overgegeven, hem alles hebt overgelaten en u met Hem hebt vereend - wat dan in u geboren wordt, of op u afkomt, hetzij uiterlijk of innerlijk, lief of leed, dat is dan in het geheel niet meer van u, doch geheel en al van uw God, aan Wie gij het hebt overgegeven.



lieve warme groet Kagib 6.gif

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN