het universele schouwen

Dat wij datgene schouwen wat wij naar ons wezen zijn, en datgene zijn, wat wij schouwen, dat is het werk van de liefde.
Vanuit de liefde ontvangt ieder werk de kracht om de mens tot God te voeren. Want de liefde, zegt Dionysius, is zodanig van aard dat zij de mens verandert in dat, wat hij liefheeft. Daarom dient de mens zo te zijn dat zijn gehele leven liefde is.
'Ik wil hen binnenleiden in een stille eenzaamheid en daar tot hun hart spreken.' God zegt het ons toe. Hart bij hart, tot één vereend, zo wil God het graag.


Daarom lokt en trekt God tot het Ene. Wanneer de ziel ontdaan is van haar eigen wezen en alleen God nog haar wezen is dan aanschouwt, herkent, omvat zij God met God Zelve. Dan is de ziel zowel de begrijpende als het begrepene. Maar niemand kan het hier, in deze tijdelijkheid en naar de eigenlijke zin verstaan, hoe op die manier de ziel tegelijk begrijpt en begrepen wordt, tenzij hij geheel in zichzelf verzonken is: in een gewaarworden van de Godsnatuur.

Meester Eckhart

Hij heeft het hier natuurlijk niet over wat wij als de liefde beschouwen.
Hij heeft t hier over de Goddelijke Liefde, dat ook, zeker in eerste instantie als n intens louterend Vuur kan werken, als je jezelf hiervoor opent.

lieve warme groet Kagib 6.gif

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN