de Lichtgeboorte

Het is het kenmerk van de God-geboorte dat zij de gehele ziel in Licht verandert.
God stort zich bij deze geboorte met zulk een eenheid van Licht in de ziel uit, dat het wezen en de grond van de ziel er overvol van worden, zodat het er uitbreekt en overvloeit in de zielenkrachten en ook in de uiterlijke mens. De overvloed van Licht, opwellend in de zielengrond, stroomt over in het
lichaam, dat daardoor verheerlijkt wordt.
O wonder boven wonder, wanneer ik denk aan de vereniging met God die de ziel dan ten deel valt! Hij doet de ziel van gelukzaligheid overvloeien. Niets dat benoembaar is, voldoet haar meer. Daar zij zelf een benoembare natuur is, voldoet zij ook zichzelf niet meer: de goddelijke Liefdesbron stroomt over haar en rukt haar los van zichzelf en in het naamloze wezen binnen, in haar oerbron, in God.


Nú zijn God en de Ziel volledig in elkaar verstrengeld: één Geest, één Wezen, één Zijn, en de eis die God aan iedere liefhebbende ziel stelt, is vervuld.
Geboren wordt God in de volstrekt ledige ziel, door Zichzelve te openbaren op een geheel nieuwe wijze, die zonder enige hoedanigheid is, in een verlichting, die het goddelijke Licht zelve is.
De mens is waarlijk God en God waarlijk mens. In deze geboorte ben ik volkomen één met God. Daar kan hij mij niet buitensluiten, daar houd ik, als afzonderlijk wezen en persoonlijkheid, geheel en al op te existeren en word ik alles in alles, gelijk God alles in alles is.

Meester Eckhart


Dit is dus het perspectief van ons mens-zijn hier op aarde.
Wat in ons besloten ligt, wat zich door ons heen kan open-baren.
Doorvoel het eens, en kijk dan naar je eigen leven.
Dat kan n intens contrast geven, heel erg prikkelen.
Wat is nu werkelijk belangrijk in het leven, waar je nu vol van bent.
Wat vervluchtigt niet in de tijd?

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN