God en Godheid

De Godheid - dat is de eeuwige Eenheid, zonder verband, zonder eigenschap, ondoorgrondelijk, het Niets, waarin alles besloten ligt, de absolute wereld-grond.
God daarentegen is de oorzaak en de scheppende bron der werelden, van het zijn en van de wezens. God is dan ook iets dat
begin en einde heeft - zij het dat voor Hem begin en einde en de ganse wereld-ontwikkeling die daartussen ligt, slechts één ogenblik is - zoals het moment van een droom, dat voor de dromer eeuwig lijkt te duren.

K.O. Schmidt


Dit stukje, om diep tot je te laten spreken, hoe relatief alles is wat wij hier doen. Welke plaatjes wij ook op God plakken maar niks met God te maken heeft. God heeft het Al-overzicht, op alles wat zich binnen de tijd afspeelt. Daarom als je hier weer voeling mee krijgt daarin weer resoneert dan ben je in harmonie met het totale Leven met alles en iedereen.
Dus het gaat om voortgang te geven aan t proces wat hij hierna aanduidt:

En nu herkennen wij het worden en vergaan der wezens en werelden als een proces van voortschrijdende zelf-openbaring Gods, of - gezien vanuit het gewordene - als een ontwikkelingsproces van elkaar opvolgende treden van God-wording - tot tenslotte de 'zoon' zichzelf bewust wordt weer huiswaarts keert naar de 'Vader' en met de Vader terugkeert in de Al of Godheids-onmiddelbaarheid, waarin de ring zich sluit. Dan vergaat God, de eeuwige beweging, en wordt tot Godheid, de eeuwige rust.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN