Uw Wil geschiede

Wees ervan overtuigd, dat de goede wil nooit God verliezen kan. Wel gevoelen wij niet altijd Gods aanwezigheid en menen: Hij is van ons heengegaan. Wat dan te doen?
Precies hetzelfde dat wij deden toen wij de grootste troost genoten, ons niet anders gedragen als bij het zwaarste lijden dat ons trof. De enige goede raad om God te vinden is Hem daar te zoeken waar men Hem verloren heeft. Maar zoals gezegd: de goede wil verliest of mist God nooit of te nimmer.
Nu zeggen velen: 'Wij zijn van goede wil'. Evenwel hebben zij niet Gods wil; zij willen hun eigen wil volgen en als het ware onze Heer leren zus of zo te handelen. Maar dat is niet van goede wil zijn. Wij dienen ons af te vragen wat zijn allerliefste wil is.

Het is Gods bedoeling dat wij in alle dingen aan onze eigen wil verzaken. Wij worden pas waarlijk mens door onze wil te leggen in Gods handen. Zien wij niet af van onze eigen wil in alle dingen, dan bereiken wij niets. Pas indien wij onze eigen wil volledig aan Gods wil uitleveren, hebben wij alles gedaan, en eerder niet.
Er zijn maar weinig mensen die niet, bewust of onbewust, graag zouden willen dat het aldus met hen gesteld was, als zij dan ook maar iets groots gewaar werden. Maar andermaal is dat niets dan eigen wil. Wie zich totaal aan God wil wegschenken, moet zich er niet over bekommeren wat God met het zijne doet. Hoe meer je uit je eigen wil treedt hoe meer je in Gods wil wordt opgenomen.


Meester Eckhart

Geweldig mooi uitgewerkt waar t om gaat. De wil is zo'n ontzettend belangrijk aspect in het gaan van het Pad, als je werkelijk de intentie hebt om het Pad te gaan.
Wat hij hier ook zegt, bijna altijd doen we onze wil, en willen we bewust of onbewust dat onze wil vervuld wordt. Dus dat is t proces om daar zicht op te krijgen, heel eerlijk waar onze wil zit, wat wij willen, waar wij vol van zijn, waar wij door vervuld zijn. Dit wil leeg gemaakt worden, onze wil wil leeg gemaakt worden, niet eerder kan Gods wil gedaan worden, dat je daar voeling mee krijgt.
In eerste instantie betekent je overleveren aan Gods wil, het geconfronteerd worden met jouw wil met wie jij bent van waaruit jij leeft. Dat staat allemaal tussen Gods Wil in.
Pas als dit geneutraliseerd is, kun je in alle harmonie Gods Wil doen, een instrument zijn van die Wil.


lieve warme groet Kagib 6.gif

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN