spontaan

Als je woorden uit je hart komen, komt de kracht vanzelf.
Als er iets is dat je met je handen moet uitdrukken, hoef jij niets te doen, je handen zullen ervoor zorgen. Als iets in je ogen tot uitdrukking komt, gebeurt dat ook. Jij hoeft er niet voor te zorgen, anders wordt het allemaal schijnheiligheid.
Riskant leven betekent: je leven laten gebeuren, en ga er dan in mee zonder je er druk om te maken of je op de hoofdweg zit of niet, zonder je erom te bekommeren waar je terecht komt.

Maar heel weinig mensen leven echt. Negenennegentig komaa negen procent van de mensen plegen alleen maar langzaam zelfmoord.
Even een laatste punt om te onthouden - want dat is zo absoluut essentieel dat het onvergeeflijk zou zijn als ik het vergeet: leef waamzaam!


Osho

Ja, wat hij hier beschrijft zijn eigenlijk twee stadia.
Het eerste stadium is inderdaad heel waakzaam zijn in een puur en eerlijk zijn, geen schijn. Heel dichtbij jezelf blijven, voeling blijven houden met jezelf. Wat in je omgaat, hoe je denkt, alles.
Het eerste stadium is vooral ontmaskering, leeggemaakt worden onder leiding van dat wat Weet, wat de ware vervulling is.
Als dit proces volbracht is dan ben je in alles een geworden met je Essentie, al je handelen, alles wat je zegt, alles wat je doet, als een eenheid. Dan ben je een instrument geworden van Essentie. Daarin is grote onbevangenheid, en je hoeft er helemaal niets meer mee.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS

BEET VAN BEWUSTZIJN