heb je vijanden lief

Jezus zegt: 'Heb je vijanden lief zoals jij jezelf lief hebt.'
Maar hij vergeet volledig dat niemand zichzelf liefheeft - hoe kan hij de vijand liefhebben? En een zelfs nog moeilijker uitspraak... hij zegt: 'Heb je naaste lief als jezelf.' Dat is nog moeilijker. Je kunt van de vijand houden omdat hij ver weg is, maar de naaste die gewoon op je deur bonst - hoe kun je die naaste liefhebben? - en net als jezelf.
Nee, ik zou tegen je willen zeggen dat je nooit jezelf hebt liefgehad. Vergeet de vijand en vergeet de naaste - heb eerst jezelf lief.

Osho

Ja, dit heb ik lang de wereld ingebracht, je kunt pas de mens om je heen liefhebben als je jezelf liefhebt.
Toch vond hierin nog n belangrijke verandering plaats, want het begint met heb God lief....
Als je dat echt kunt voelen, beleven, de betekenis daarvan. Hoe wijs en waarlijk Liefdevol is het Goddelijke Plan. Je gedragen Weten. Dan valt de rest op zijn plek. Dit stroomt dan in alle eenvoud door naar dat je ook jezelf lief hebt want je voelt je geliefd door God door het Goddelijke, in al je onvolkomenheid in alle duisternis die in je omwoelt alle emoties dat God het Goddelijke hierin geen enkel oordeel over heeft. Dat het Goddelijke je hierin wil helpen.
En als je je dan geliefd Weet in al je kwetsbaarheid stroomt dit in alle eenvoud uit naar de ander.

Samen onderweg, heel vaak weten we niet wat we doen. Maar wat alles overkoepelt is dit Goddelijke dat in Essentie in iedereen is. Dat wil helpen, vrij wil komen, ons wil bevrijden als we ons hiervoor openen.

lieve warme groet Kagib

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS